Cine achită nota la restaurant. Misterul, deslușit de specialiștii în bune maniere

0
Publicat:

Cine trebuie să achite nota la o întâlnire la restaurant? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun, de foarte multe ori, atât persoanele de sex masculin, cât și cele de sex feminin.

Notă de plată SURSĂ FOTO Shutterstock
Notă de plată SURSĂ FOTO Shutterstock

Consilierii în bune maniere au făcut lumină în această chestiune care poate strica o întâlnire, oferind mai multe sfaturi prin care pot fi evitate eventualele neplăceri la o ieșire în oraș.

Cine achită nota la restaurant?

Foarte multe persoane se întreabă cine trebuie să achite nota de plată în cazul unei întâlniri la restaurant. Consilierii de bune maniere au deslușit misterul și vin cu sfaturi importante pentru cei care se confruntă cu astfel de nelămuriri.

În acest moment, regulile spun că va achita nota persoana care a făcut invitația. Deci, nu neapărat bărbatul, dacă femeia este cea care a luat această inițiativă. Totodată, este cunoscut faptul că mulți bărbați se simt jigniți, dacă putem spune așa, ca masa să fie plătită de o femeie. Atunci, ei se vor oferi să achite nota de plată. În această situație, femeia nu trebuie să insiste să achite, evitând astfel un moment stânjenitor și neplăcut pentru ambele părți, va evita acele contraziceri pe tema achitării notei de plată. Astfel, femeia trebuie să accepte ca bărbatul să achite nota de plată, în cazul în care aceste dorește să facă acest lucru, chiar dacă ea a fost cea care a lansat invitația la masă”, a precizat Carmen Olaru, consilier în bune maniere.

Telefonul mobil nu are ce căuta pe masă

Consilierii în bune maniere au vorbit și despre alte obiceiuri pe care românii și nu numai le au în momentul în care ies la masă. Conform specialiștilor, nu este indicat să punem anumite obiecte pe masă, cum ar fi telefonul mobil sau cheile de la mașină. Totodată, aceștia au explicat unde trebuie să stea geanta.

Este important de știut că obiectele personale nu au ce căuta pe masă. Ele îi vor încurca pe ceilalți, dar și pe ospătari, care nu vor avea unde să pună anumite lucruri pe masă. Astfel, este bine să renunțăm, cât suntem la masă, la telefonul mobil. Totodată, multe persoane au obiceiul de a pune geanta pe jos. Acest lucru nu este admisibil, indiferent de prețul obiectului. Geanta se pune pe scaun, în spatele nostru”, a adăugat consilierul în bune maniere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite