Cele mai căutate 5 joburi de tineri, în 2023

0
Publicat:

IT&C, achiziții, digital marketing, recrutare și secretariat-administrativ sunt cele cinci domenii de activitate cele mai căutate de tinerii din România în anul 2023, potrivit platformei de joburi Hipo.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Potrivit unui comunicat emis miercuri, angajatorii au oferit pentru luna august 15.700 de oportunități pentru tineri, dintre care 2.700 de joburi sunt adresate studenților sau proaspăt absolvenților, iar 9.000 sunt disponibile pentru cei cu 1-5 ani experiență.

Cele mai multe aplicații au vizat internshipurile și joburile entry-level în arii precum programare, achiziții, marketing, HR și administrativ, mai arată Hipo.

Peste jumătate dintre tinerii care au răspuns în cadrul studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023 au susținut că obținerea de noi abilități și creșterile salariale sunt cei mai importanți factori care demonstrează progresul în carieră. În același timp, peste jumătate dintre ei au răspuns că principalul obiectiv în cadrul unui program de internship sau job entry-level este de a învăța și de a se dezvolta personal.

Printre așteptările tinerilor se mai numără „obținerea unui salariu satisfăcător, creșterea șanselor ulterioare de angajare, precum și crearea de conexiuni în industrie. Peste 50% dintre tinerii respondenți susțin că obținerea de noi abilități și creșterea salarială sunt cei mai importanți factori care indică un progres în carieră“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite