Cea mai ciudată fobie: Femeia care este îngrozită de orice obiect de dimensiune mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dan Rowland/ Merucury Press
FOTO Dan Rowland/ Merucury Press

Fobiile pot fi de nenumărate tipuri, iar unele dintre acestea, ies tiparul obişnuit. Amy Carson, o englezoaică de 33 de ani, suferă de una dintre cele mai ciudate fobii din lume, frică de orice obiect de dimensiune mare.

Amy Carson, o englezoaică în vârstă de 33 de ani, susţine că vasele de croazieră sau avioanele prind viaţă în imaginaţia ei. Megalofobia se manifestă printr-o senzaţie de frică exacerbată la vederea lucrurilor de dimensiune foarte mare, ceea ce poate provoca leşinul persoanei care suferă de această afecţiune, informează „Daily Mail”.

Ca şi în cazul lui Amy, căreia i s-a întâmplat să leşine în momentul în care un avion a zburat pe deasupra clădirii de birouri în care lucrează, fobia mai poate manifesta şi curiozitatea de a te uita la fotografii cu obiecte de dimensiune mare, chiar dacă acestea îţi provoacă frică.

„Mi-e frică de obiectele mari care sunt lipsite de viaţă dar care se mişcă, ca şi cum acestea ar prinde viaţă. Cea mai mare frică a mea e reprezentată de bărcile mari. Când văd una, inima începe să-mi bată foarte tare şi mi s-a întâmplat chiar să leşin şi să am atacuri de panică în momentul în care mă aflu aproape de ele”, declară Amy pentru Daily Mail.

În perioada copilăriei sale, Amy Carson îşi aminteşte că îi era frică să se urce în autobuze. Primul atac de panică pe care l-a trăit produs de megalofobie a fost la vârsta de 14 ani. Amy se afla pe un câmp deschis când a început o furtună. Acela a fost momentul în care a realizat, că frica pe care o simţea faţă de norii mari de deasupra ei era atât de intensă, încât a luat-o la fugă înspre marginea câmpului. 

Iniţial, aceasta a crezut că suferă de agorafobie, respectiv de frica de spaţii larg deshise, însă teama ei cea mai mare era generată de obiectele de dimensiune mare. 

Deşi Amy suferă de această afecţiune, ea nu a încetat să călătorească cu avionul sau cu barca. „De obicei rog un prieten să meargă în faţa mea pentru a-mi bloca vederea şi îmi ţin degetele în urechi. Zgomotele pe care le provoacă apa când loveste barca, de exemplu, mă fac să-mi imaginez că barca prinde viaţă şi se transformă într-o creatură fioroasă”, mărturiseşte Amy. 

Femeia s-a gândit să meargă la un psiholog pentru a-şi trata fobia, însă a renunţat la idee întrucât crede că face parte din personalitatea ei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite