Caviarul romanesc - cel mai apreciat pe piata mondiala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romania se afla pe primul loc in lume ca exportator de icre de morun si pastruga si pe locul III (dupa Rusia si China) la exportul de caviar. Icrele negre din Romania sunt insa unanim considerate pe

Romania se afla pe primul loc in lume ca exportator de icre de morun si pastruga si pe locul III (dupa Rusia si China) la exportul de caviar. Icrele negre din Romania sunt insa unanim considerate pe pietele din strainatate ca fiind cele mai bune din lume. Aceasta se datoreaza faptului ca rusii au populat Marea Caspica, in dreptul fluviului Volga, cu specii de sturioni mutante, care produc mari cantitati de icre negre, dar extrem de slabe calitativ. Sturionii sunt specii protejate, astfel incat capturarea lor este strict restrictionata la anumite perioade ale anului si la o anumita cantitate. Anul acesta, cotele maxime de export de caviar pentru Romania sunt de 2.250 kg la morun, 900 kg la nisetru si 1.100 kg la pastruga.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite