Cât de uzate sunt ambulanţele din Capitală: într-un singur an, au parcurs de 15 ori distanţa de la Pământ la Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Capitalei va cumpăra ambulanţe FOTO Adevărul
Primăria Capitalei va cumpăra ambulanţe FOTO Adevărul

Primăria Capitalei va achiziţiona 100 de ambulanţe noi. Acestea vor fi date în folosinţă Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIf). Potrivit municipalităţii, costurile se ridică la 8,5 milioane de euro. În repetate rânduri, oficialii de la Ambulanţă au declarat că maşinile de intervenţie sunt vechi, cu sute de mii de kilometri la bord.

„Primăria Capitalei va demara, în cel mai scurt timp, procedura de achiziţie a 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Sunt necesare deoarece actualul parc de intervenţie conţine 108 ambulanţe, dintre care aproape 70 sunt depăşite tehnic. Am înţeles că sunt, de foarte multe ori, probleme în ceea ce priveşte maşinile de ambulanţă, dotate corespunzător, cu care trebuie să se ajungă la pacienţi”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, şi a directorului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a explicat că este un gest de normalitate ca administraţia locală să fie preocupată de bunăstarea cetăţenilor şi de sănătatea cetăţenilor. 

„Sunt convins că achiziţia, aşa cum o cunosc pe doamna primar general, se va desfăşura foarte repede”, a subliniat Bodog. 

Cât de uzate sunt ambulanţele

La rândul său, medicul Alis Grasu, şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov spune că peste 470.000 de solicitări au fost înregistrate, în ultimele 12 luni. Peste 60% dintre acestea sunt urgenţe de cod roşu şi cod galben, a declarat joi managerul SABIf, Alis Grasu, care a precizat că „într-un singur an, ambulanţele au parcurs de 15 ori distanţa de la Pământ la Lună”. 

Precizările managerului SABIf  vin în contextul anunţului făcut miercuri de primarul Capitalei, Gabriela Firea, conform căruia municipalitatea va achiziţiona 100 de ambulanţe pentru reînnoirea parcului de intervenţie al Serviciului de Ambulanţă. Suma totală necesară achiziţiei este de 8,5 milioane de euro, din care 4,6 milioane reprezintă dividende pe care primăria trebuie să le primească de la Apa Nova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite