Cancerul pulmonar, tratat cu bălegar în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din satul chinez Jinshicun, în provincia Hunan, folosesc un remediu dezgustător, o băutură obţinută dintr-un amestec de balegă de vacă şi excremente de capră, convinşi că vindecă afecţiuni grave, cum ar fi cancerul pulmonar.

Presupusele beneficii ale tratamentul miraculos au fost descoperite după ce o săteancă în vârstă de 66 de ani, Ma Shuang, a visat că trebuie să bea un leac obţinut din excremente de vacă şi de capră pentru a se vindeca de cancer pulmonar, diagnostic pus de medici la începutul anului trecut. Femeia şi-a rugat fiul să usuce balegă la soare şi să amestece pudra obţinută cu apă. 

Ma Shuang urmează cu sfinţenie tratamentul din vis, iar localnicii au început să facă acelaşi lucru, indiferent de problemele de sănătate pe care le au. Paradoxal este că bătrâna bolnavă de cancer nu a mers la medic în timpul de când ia leacul miraculos, aşa că nu există nicio dovadă concretă că acesta are vreun efect.

image

Medicii de la Universitatea Hunan au avertizat însă că cei care beau această doctorie, folosită în medicina tradiţională chineză cu secole în urmă pentru eliminarea toxinelor din organism şi pentru scăderea febrei, riscă infecţii bacteriene sau infecţii cu paraziţi intestinali. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite