Caii sălbatici capturaţi în Deltă, maltrataţi şi trimişi în Italia la abator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După câinii fără stăpân din Bucureşti, AIDAA trimite un nou semnal de alarmă presei. Mai mulţi cai sălbatici din Deltă au fost capturaţi şi îşi aşteaptă rândul în Italia la un abator.

O serie de documente false ar fi permis capturarea unui număr neprecizat de cai din pădurea Letea, din Delta Dunării şi expedierea lor în Italia pentru a fi sacrificaţi. Aceasta este sinteza unei note trimise presei de Asociaţia Italiană pentru Apărarea Animalelor şi a Mediului (AIDAA) şi publicată de către ilpuntoamezzogiorno.it .

Citeşte şi:
Maidanezii Bucureştiului înduioşează Italia

50.000 de italieni fac sex cu animale

AIDAA este deja cunoscută în Italia pentru numeroase demersuri în favoarea drepturilor animalelor şi a obţinut şi mai multă vizibilitate recent prin implicarea în salvarea câinilor fără stăpân din România.

În nota înaintată presei, AIDAA susţine că mai mulţi cai sălbatici au fost deja transportaţi în Italia şi vor intra pe liniile unui abator chiar mâine.

„Este o cursă contra cronometru şi nu suntem siguri că puteam bloca sacrificarea acestor cai, dar sperăm să blocăm pe viitor aceste trasporturi de cai protejaţi, care sunt capturaţi, vânduţi pe bani puţini şi apoi sacrificaţi în Italia", a declarat liderul AIDAA, Lorenzo Croce, pentru sursa citată.

Croce mai precizează că exportul animalelor a fost posibil în baza unei documentaţii falsificate că animalele au fost maltratate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite