BOR: „Patriarhul Daniel şi Patriarhul Ecumenic au fost obligaţi de lege să folosească maşinile SPP-ului“. SPP: Maybach-ul are RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel cu maşina Mercedes/ FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Patriarhul Daniel cu maşina Mercedes/ FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Patriarhul Daniel şi Patriarhul Ecumenic Bartolomeu au fost obligaţi să foloseacă maşinile SPP-ului la evenimentul sfinţirii Catedralei Neamului. Aşa a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Reacţia instituţiei vine la scurt timp după ce în spaţiul public au apărut informaţii cum că maşina care a fost pusă la dispoziţia lui Bartolomeu nu are poliţa RCA validă. Surse din SPP spun că informaţiile sunt false.

„Cei doi patriarhi au fost obligaţi să folosească maşinile Serviciului de Pază şi Protecţie. Patriarhul Constantinopolului, care are rang şi de şef de stat, a avut asigurată prin lege protecţia SPP-ului. La evenimentul de duminică, SPP-ul i-a obligat pe membrii delegaţiei, cât şi pe cei ai Patriarhiei, să folosească maşinile lor, adică ale SPP-ului“, a declarat pentru „Adevărul“ Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Reacţia vine ca urmare a faptului că presa a anunţat că Patriarhul Daniel a sosit la slujba pentru sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului într-un Mercedes-Maybach S600, însă cei care au căutat numărul maşinii pe site-ul unde pot fi verificate numerele de înmatriculare au descoperit că bolidul nu are poliţa RCA validă.

Surse din cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază au confirmat că Mercedes-Maybach S600 care a fost pus duminică la dispoziţia Patriarhiei le aparţine şi că Patriarhul Constantinopolului are rang de preşedinte de stat, iar în aceste condiţii Serviciul a fost obligat să-i dea o maşină securizată. „Maşina are RCA valabil însă nu o să apară niciodată pe un site comun la care are acces oricine deoarece aparţine unei structuri militare”, spun sursele citate.

Catedrala Neamului a fost sfinţită după opt ani de lucrări, în prezenţa a zeci de mii de credincioşi, veniţi din toată ţara. Neoficial, la eveniment au participat 40.000 de pelerini.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite