Bijuteriile lui Carmen Iohannis pun paie pe foc. Greviștii: „Salariul unui profesor pe-un an“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăudată de pasionații de modă pentru ținuta aleasă pentru evenimentul din weekendul 2-4 iunie 2023, din Germania, soția președintelui Klaus Iohannis este, în schimb, aspru criticată de colegii de breaslă.

Fotografiile au fost postate de magazinul de bijuterii Malvesnky FOTO: Fb./Malvensky
Fotografiile au fost postate de magazinul de bijuterii Malvesnky FOTO: Fb./Malvensky

Profesorii consideră o sfidare afișarea cu bijuterii care valorează „cât salariul unui profesor pe-un an”. S-a întâmplat sâmbătă, 3 iunie 2023, la ceremonia de la Dusseldorf în cadrul căreia președintele României, Klaus Iohannis, a primit Premiul Civic German din partea Fundației Civice Bad Harzburg.

Carmen Iohannis a purtat o ținută roz realizată de creatoarea de modă Maria Marinescu, rochia fiind accesorizată cu un colier și cu cercei cu diamante Malvensky, ținuta fiind apreciată de criticii de modă. Compania de bijuterii Malvesky a și postat, de altfel, mai multe fotografii cu soția președintelui purtând colierul și inelul alese pentru acest eveniment.

Colierul și inelul cu diamante purtate de Carmen Iohannis în Germania FOTO: Fb./Malvensky
Colierul și inelul cu diamante purtate de Carmen Iohannis în Germania FOTO: Fb./Malvensky

„Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să-și completez ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”, este mesajul care însoțește fotografiile.

Din postarea care a fost preluată și distribuită pe diverse grupuri nu reiese dacă bijuteriile i-au fost împrumutate primei doamne sau sunt achiziționate.

Este vorba despre un colier din aur alb de 18 Kt, cu diamante albe, cu un preț de catalog de 48.000 lei, și un inel din aur alb cu diamante albe care și acesta costă 12.500 lei.

Profesorii s-au dezlănțuit în comentarii: „Din vocație le-a plătit!”, „Salariul unui profesor pe-un an”, „Din salariul ei de 3 mii și ceva?! Nu creeeed...”, „Le-a avut uitate într-un sertar din lada de zestre... era într-una din cele șase case pe care nu le-a mai vizitat de mult” sunt doar câteva dintre zecile de comentarii pe care le-a adunat o postare dintr-un grup privat, „Învățământ Preuniversitar”, cu peste 50.000 membri. În alte comentarii s-a întrecut cu mult măsura, autorii mesajelor fiind însă avertizați că statutul de profesor îi obligă să se exprime civilizat și să păstreze decența. 

Profesorii au anunțat, duminică, 4 iunie 2023, prin intermediul liderilor celor două federații din învățământul preuniversitar, că nu renunță la greva generală, considerând nemulțumitoare creșterea de salariu cuprinsă în OUG 53/2023.

Salariații din educație sunt supărați pentru că „li se aruncă firimituri”, în vreme ce altor familii ocupaționale li se răspunde solicitărilor conform așteptărilor acestora.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, care a calificat drept „îndrăzneală” punerea în pericol a derulării examenelor naționale la datele stabilite inițial, i-a deranjat însă și mai tare și, spun aceștia, îi motivează să nu renunțe la greva generală până când tuturor revendicărilor lor nu li se vor găsi soluții. De aceea, hashtag-ul (motto-ul) sub care se desfășoară pe mai departe această grevă este „#îndrăznesc“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite