Avertizare meteo. Cod galben de vânt în mai multe judeţe din ţară până miercuri seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafalele de vânt vor atinge chiar şi 100 km/h. FOTO: tvm.com.mt
Rafalele de vânt vor atinge chiar şi 100 km/h. FOTO: tvm.com.mt

Meteorologii au transmis o avertizare meteo Cod galben de vânt pentru miercuri, valabil de la ora 16:00, până la ora 20:00. Regiunile vizate sunt Moldova, sud-vestul Olteniei, nord-estul Munteniei şi Dobrogea.

Avertizarea Cod galben este în vigoare pentru intesificări majore ale vântului în mai multe regiuni geografice din ţară. 

Concret, în Carpaţii Meridionali şi local în Orientali, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h.   În Moldova, vântul se va intensifica treptat, local şi temporar cu rafale de 55...65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie), 70...80 km/h.

Intensificări ale vântului se vor semnala şi în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei şi în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăşi 55...65 km/h. 

   

ANM a emis o avertizare meteo nowcasting de Cod galben pana la ora 16 

  • Judeţul Botoşan, avertizare Cod gablen de vânt puternic (60-70 km/h) până la ora 16:00,
  • Judeţul Maramureş: zona joasă, Cod galben de burniţă şi polei, valabil până la ora 15:00 
  • Judeţul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m,  Cod galben valabi până la ora 16:0
  • Judeţul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m, Cod galben valabil până la ora 16:00 

Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi 90...100 km/h. 

  • Tot până la ora 16:00, este avertizare de Cod galben în: Judeţul Neamţ: Piatra-Neamţ, Roznov, Borleşti, Piatra Şoimului, Săvineşti, Dumbrava Roşie, Zăneşti, Podoleni, Bodeşti, Rediu, Girov, Gârcina, Alexandru cel Bun, Negreşti, Dobreni. Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge 60...70 km/h.

Conform Admimistraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), până la sfârşitul lunii ianuarie temperaturile se vor situa peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice.  Meteorologii vorbesc în ultima decadă a lunii ianuarie de ”blocaj Omega", dar şi a precipitaţilor care vor fi aproape inexistente pănă la finalul lunii.  

captura
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite