Apel pentru voluntari care să se implice în acţiunile de protejare a Parcului Natural Văcăreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vacaresti

Este nevoie de 100 de voluntari care să se implice în acţiunile de menţinere a Parcului Natural Văcăreşti. În acest sens, Banca Transilvania şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti au lansat programul „Fii Ranger Urban!”, prin care doresc să recruteze voluntari pasionaţi de natură şi de protejarea mediului înconjurător.

Echipa Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti a făcut toate demersurile necesare pentru a transforma parcul într-o arie naturală protejată. Astăzi, administratorii şi apărătorii parcului au nevoie de voluntari pentru a le fi alături în acţiunile de pază şi protecţie, de igienizare a spaţiului, de monitorizare a speciilor de păsări şi animale, dar şi pentru implicarea în acţiuni educative.

Ce este un Ranger Urban?                                

Ranger Urban este denumirea oficială şi statutul pe care îl capătă orice voluntar care se implică în acţiunile desfăşurate de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti. Principalele îndatoriri ale unui Ranger Urban sunt următoarele:

• Acţiuni de pază şi protecţie-patrulări

• Acţiuni de igienizare, toaletare, consolidare poteci şi infrastructură

• Acţiuni de monitorizare şi conservare a biodiversităţii

• Acţiuni educative, ghidaj, observaţii ornitologice

Cum devine o persoană Ranger Urban?

Primul pas este completarea formularului de înscriere de pe website-ul Parcului Natural Văcăreşti, accesând http://parcnaturalvacaresti.ro/fii-ranger-urban. Odată înscrise, persoanele intră în procesul de selecţie a voluntarilor, urmând să fie anunţate în maxim 10 zile dacă au fost acceptate în program. Ghidul Rangerului Urban poate fi descărcat de AICI

„Parcul Natural Văcăreşti a fost înfiinţat prin grija rangerilor urbani. Oameni care, pe lângă faptul că iubesc natura, au ales să se implice într-un proiect de interes public. Sunt oamenii care treptat, iau în stăpânire oraşul şi care aleg să se implice în rezolvarea problemelor care depăşesc orizontul lor de comfort.  Prin acest proiect, rangerul urban îşi primeşte în Parcul Natural Văcăreşti spaţiu de acţiune, de implicare şi de experimente. Invităm pe toţi cei care se regăsesc în profilul descris, să ni se alăture”, declară Dan Bărbulescu, Membru Fondator Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti.

Parcul Natural Văcăreşti a apărut din dorinţa oamenilor de a păstra natura în oraşul lor. Spaţiul verde din inima Bucureştiului a fost proiectat iniţial pentru a deveni un lac, dar de-a lungul anilor lucrările au fost abandonate. În lipsa intervenţiei umane, şantierul s-a renaturat şi populat de numeroase specii de păsări şi animale. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite