Nou caz de variola maimuţei în România. Un craiovean, întors recent din Germania, a fost depistat pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
variola maimuţei

Bărbatul are 33 de ani şi este şofer la o firmă de transport. Boala a debutat pe data de 1 august, când se afla încă în Germania. Acolo a şi fost testat, iar confirmarea că este pozitiv i-a fost transmisă prin mail. Craioveanul intrase deja în ţară.

În cazul craioveanului, boala a debutat pe data de 1 august când acesta încă se afla în străinătate. Bărbatul de 33 de ani s-a prezentat imediat la un spital din Germani. Avea febră, dureri musculare şi leziuni pe tot corpul. I s-au prelevat probe, dar nu a fost internat. Craioveanul a plecat din Germania şi a intrat în România pe data de 3 august. O zi mai târziu, a primit mail că este rezultatul testului făcut în Germania a ieşit pozitiv,  are variola maimuţei şi trebuie să se prezinte urgent la cea mai apropiată unitate sanitară.

Omul a mers la Spitalul de urgenţă din Craiova, în secţia UPU, iar de aici a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş unde a fost imediat izolat.

Pacientul a declarat că locuieşte singur, nu este căsătorit şi, după ce a intrat în România, nu a intrat in contact decât cu mama sa.

Starea craioveanului este în general bună. Surse din cadrul DSP Dolj au precizat că medicii craioveni  i-au prelevat şi probe pacientului, iar în funcţie de rezultat şi de evoluţia bolii vor decide dacă rămâne internat sau va fi izolat la domiciliu.

Pe data de 23 Iulie, variola maimuţei a fost declarată urgenţă sanitară globală de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Această clasificare este cea mai înaltă alertă pe care o poate emite OMS şi vine ca urmare a unei creşteri a numărului de cazuri la nivel mondial. În România pana acum au mai fost confirmate 22 de cazuri.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cine este şoferul Mercedesului care zbura cu 235 de km pe Autostrada Soarelui avându-l în dreapta pe IPS Teodosie

Puterea şi Opoziţia, contre pe tema efectelor supraimpozitării contractelor part-time. Ce date oficiale prezintă Inspecţia Muncii

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite