Alarmă de gradul 1 la nivel naţional!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii au anunţat participarea a 80.000 de membri la protestul de astăzi
Sindicaliştii au anunţat participarea a 80.000 de membri la protestul de astăzi

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Marian Gruia, a anunţat încă de marţi seara că ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a semnat un ordin care stabileşte o alarmă de gradul 0 la nivelul Capitalei şi de gradul 1 la nivelul întregii ţări pentru ziua moţiunii de cenzură. Miercuri dimineaţă a venit şi confirmarea printr-un comunicat de la MAI.

UPDATE: "Conform prevederilor legale privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi în aplicarea prevederilor Planului general de măsuri pentru prezervarea ordinii publice‚ în situaţia desfăşurării unor manifestaţii de protest, de amploare sau cu risc public, generate de nemulţumiri de ordin economico-social al diferitelor categorii de populatie, ministrul Administaţiei şi Internelor, Constantin-Traian Igaş, a ordonat, începând cu data de 26 octombrie, instituirea măsurilor stabilite pentru gradul I în unităţile implicate în aplicarea măsurilor şi executarea misiunilor destinate menţinerii şi asigurării ordinii şi siguranţei publice", se arată într-un comunicat al MAI.


"Domnul ministru Igaş a semnat un ordin în această după-amiază, am fost sunaţi de colegii din ţară. Este o alarmă de gradul 0, am înţeles, Bucureştiul şi Ilfovul şi de gradul 1 la nivelul întregii ţări. Deja colegii noştri au fost întorşi din drum cu autocare, se pregăteau să plece. Unii au apucat deja să plece către Bucureşti",
a spus Marian Gruia. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii "Subiectiv".

"Am vorbit personal cu subsecretarul de stat Căbulea, mi-a confirmat acest lucru. Mi-a spus că domnul ministru a dat acest ordin că sunt informaţii că nu ştiu ce s-ar întâmpla mâine în Bucureşti. Chiar l-am întrebat pe domnul subsecretar de stat să ne spună care este necesitatea unui astfel de ordin la nivel naţional? Un astfel de ordin a mai fost invocat la mineriadele din anii '99"
, a mai spus liderul sindical.

Zeci de mii de protestatari nemulţumiţi de măsurile luate de Guvernul Boc sunt aşteptaţi să participe miercuri la ceea ce liderii sindicali numesc cel mai mare miting din ultimii 19 ani.

Ce implică alarma de gradul I

Măsurile pentru gradul I de siguranţă implică "asigurarea condiţiilor strict necesare pentru sporirea vigilenţei şi eficienţei în executarea misiunilor permanente", precizează sursa citată.

De asemenea, gradul I înseamnă îndeplinirea misiunilor temporare, determinate de evoluţia evenimentelor, în timp cât mai scurt.

Totodată, sunt prevăzute "asigurarea continuităţii conducerii unităţilor implicate în afara orelor de program în unitate, întărirea serviciului de zi, precum şi asigurarea permanenţei la domiciliu a cel puţin o treime din efectivul fiecărei unităţi", arată MAI.

VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite