Adevărul LIVE, de la 14.00: AFI România şi The Social Incubator continuă programul social „Plan de Viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plan de viaţă
Plan de viaţă

Programul social „Plan de Viaţă” a spijinit, în ultimii 2 ani, 10 tineri proaspăt ieşiţi din centre de plasament, oferindu-le cămin, job-uri şi consiliere profesională şi personală, astfel încât să le faciliteze acestora tranziţia către independenţă.

Dezvoltat de AFI Europe România alături de Asociaţia The Social Incubator, ONG-ul partener în proiect, cu sprijinul agenţiei McCann PR, programul „Plan de Viaţă” şi-a propus să încurajeze şi să contribuie la integrarea socială şi profesională a tinerilor care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului la vârsta de 18 ani, când cei mai mulţi dintre ei sunt nevoiţi să iasă de sub tutela statului şi să se descurce pe cont propriu. Adesea, ei nu au pregătirea necesară să facă faţă acestei provocări uriaşe.

De la ora 14.00, discutăm la Adevărul Live cu Adriana Preda, Director Executiv Asociaţia The Social Incubator, despre stadiul acestui proiect.

Proiectul a intrat în a doua etapă de desfăşurare, care are loc în perioada iunie 2021 - ianuarie 2022, şi presupune continuarea atelierelor, a sesiunilor de consiliere dedicate dezvoltării personale şi profesionale a tinerilor din program şi a intervenţiei individualizate în funcţie de nevoile fiecărui beneficiar.

De-a lungul primei etape a programului, tinerii au beneficiat de o serie de ateliere, pe teme precum independenţă şi responsabilitate, ce au avut ca scop conştientizarea nevoilor ce vor apărea la finalizarea proiectului şi găsirea modalităţilor potrivite de dezvoltare a abilităţilor de viaţă independentă. De asemenea, ei au avut parte de consiliere psihologică individuală, consiliere educaţională şi mediere pe piaţa muncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite