A început amenajarea spaţiului pentru refugiaţi de la Romexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook/Horia Tomescu
Foto Facebook/Horia Tomescu

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care anunţă startul amenajăriii unui spaţiu de cazare pentru refugiaţii din Ucraina, la pavilionul central Romexpo.

Horia Tomescu precizează că sunt deja 2.000 de paturi la Romexpo, iar în următoarele ore prioritatea 0 o reprezintă asigurarea condiţiilor pentru cei care au nevoie de un adăpost, mâncare şi servicii medicale. 

"În următoarele ore, prioritatea zero este să ne asigurăm că oamenii vor avea suficientă căldură, apoi să asigurăm accesul la duşuri, mâncare caldă, servicii medicale. Efortul logistic este uriaş, iar timpul este scurt. Însă vorbim de o mobilizare cu scop umanitar şi nu vom economisi niciun efort ca să îi adăpostim pe vecinii noştri care fug din calea acestui război odios.", a postat viceprimarul capitalei pe contul său de Facebook.

Acesta a mai spus că oricine poate ajuta în continuare pentru dotarea centrului de cazare de la Romexpo. Este nevoie de aşternuturi, pilote şi perne ce pot fi aduse la punctele de colectare deschise de Primăria Capitalei. 

Centre de donare deschise de Primăria Capitalei între orele 10:00-18:00, de luni până vineri:

Centrul Bebe de Bucureşti, Bld. Elisabeta nr. 75
Arena Naţională, Clădirea Academiei de Tenis, Bld. Basarabia nr. 37-39
Centrul de Economie Circulară, Calea Plevnei 98

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite