A doua ediție a Târgului de jucării „2nd Life” are loc sâmbătă în Parcul Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediție a Târgului de jucării "2nd Life" va avea loc sâmbătă în Parcul Herăstru, la Roaba de Cultură.

Târgul 2nd Life FOTO Agerpres
Târgul 2nd Life FOTO Agerpres

Inițiatorii târgului au declarat că acest eveniment este unul de educație ecologică, financiară și socială. Scopul târgului este de a readuce la viață jucăriile nefolosite, educând copiii în spiritul celor 3R: reuse, repair, recycle.

"Ideea unui târg de jucării a plecat de la realitatea că în majoritatea caselor se regăsesc foarte multe jucării, care nu mai ajung să fie folosite niciodată, iar de cele mai multe ori colecţia creşte lunar. Implicaţiile sunt foarte multe şi nu ţin numai de spaţiul blocat din locuinţe, ci ţin şi de educaţia financiară, de cea ecologică şi de capacitatea copiilor de a se despărţi de jucăriile aflate încă în stare bună.

Ne-am întrebat ce putem face pentru a le reda jucăriilor neutilizate un nou partener de joacă. Am creat, aşadar, un Târg de jucării, iar, după prima ediţie, la care peste 2.000 de persoane ne-au fost alături, organizăm pe 10 septembrie ediţia a doua. Şi în acest an, copiii pot veni să îşi vândă jucăriile vechi şi să doneze o parte din sumă unei cauze umanitare pe care o aleg chiar ei.

De asemenea, copiii prezenţi la târg vor avea pe scenă un program dedicat lor şi multe activităţi educative şi distractive pregătite cu drag de sponsorii şi partenerii evenimentului", a declarat Raluca Fişer, preşedinte al Asociaţiei Green Revolution, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Pe scena de la Roaba de Cultură, din Herăstrău, vor avea loc și prezentări ce vizează educația financiară. De asemenea se va face o dezbatere despre importanța donațiilor în educația copiilor. Cei care vor lua parte la acest eveniment, vor putea participa la workshop-uri educative și concursuri. 

Târgul de jucării "2nd Life" se va desfășura în intervalul 10:00-18:00. Intrarea este gratuită, iar accesul se poate face prin intrarea din zona "Pescăruș".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite