2% din angajaţii români au vândut informaţii secrete din firma unde lucrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aţi trei la sută au plănuit o asemenea tranzacţie, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs în rândul a 4.250 de utilizatori ai acestei platforme de recrutare.

Doar doi la sută din respondenţi au vândut concurenţei informaţii din compania unde lucrează ori au lucrat. Alţi trei la sută din totalul intervievaţilor s-au gândit la o astfel de afacere şi chiar au făcut un plan în acest sens, dar au renunţat din motive necunoscute. Un procent similar, de 3%, nu îndrăznesc nici să se gândească la o asemenea posibilitate, de teamă că ar fi descoperiţi.

Zece la sută nu-şi pun problema vânzării de informaţii pentru simplul fact că nu au acces la aşa ceva, compania unde lucrează nu deţine secrete preţioase, sau pur şi simplu nimeni nu ar cumpăra date de acest fel.

Marea majoritate, 82%, consideră neetic vânzarea secretelor companiei unde muncesc ori au muncit.

Unul din doi români ar pleca la altă firmă pentru salariu mai mare

Cei mai mulţi români ar schimba angajatorul dacă oferta ar include un pachet salarial consistent (44% din respondenţi), iar 22% ar fi tentaţi în primul rând de condiţiile de muncă, confortul de la birou. Alţi 30% sunt interesaţi de strategia eventualei firme care i-ar oferta, de o viziune clară de dezvoltare.
Cel mai puţin important criteriu luat în considerare atunci când vine vorba de a alege între mai multe oferte de lucru este mărimea şi brandul firmei - doar 4% ar alege o companie mare şi cunoscută, în detrimentul unei firme mici dar cu ofertă de muncă mai avantajoasă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite