,,24" Subalternii lui Jack Bauer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jack Bauer scapă din situaţii limită şi salvează momentul datorită echipei sale de profesionişti de la unitatea CTU. Agenţii dejoacă planurile teroriştilor şi în cele patru episoade din serialul „24” prezentate săptămâna aceasta pe DVD-ul difuzat cu „Adevărul magazin de duminică”.

Subalternii lui Jack Bauer (Kiefer Sutherland), agent special al organizaţiei antitero CTU, sunt Nina Myers, interpretată de Sarah Clarke, şi Tony Almeida, în rolul căruia apare Carlos Bernard. Cei doi sunt implicaţi într-o relaţie.

În primul sezon, Nina este mâna dreaptă a lui Jack şi singura persoană în care acesta are încredere. Mai târziu însă ea se dovedeşte a fi trădătoarea grupării. Între ea şi Tony apar constant probleme, întrucât Nina îl încurajează pe Jack să folosească metode neortodoxe în timpul interogatoriilor.

Acest lucru îl deranjează pe Tony, care are deseori crize de gelozie. O altă subalternă a agentului este Jamey Farrell, interpretată de Karina Arroyave, cel mai bun analist tehnic, dar şi un hacker de excepţie atunci când nevoia o cere.

În timpul filmărilor la primul sezon din „24”, doi dintre actori s-au îndrăgostit, s-au logodit şi mai târziu s-au căsătorit, totul în mai puţin de un an. Este vorba de Sarah Clarke, interpreta agentei trădătoare Nina Myers, şi Xander Berkley, cel care îl joacă pe mai-marele Unităţii, George Mason.

Sutherland vs Jack Bauer

Dacă Jack Bauer apare pe tot parcursul serialului în rolul salvatorului suprem, în stare să rişte orice pentru binele comunităţii în care trăieşte şi al lumii, actorul care îl interpretează, Kiefer Sutherland nu este ocolit de probleme pe care şi le creează singur.

Cunoscut drept un bărbat violent şi iute la mânie, el a avut nevoie de şase copci pe care medicii i le-au aplicat pentru a-i închide o rană dobândită în urma unei bătăi pe care a provocat-o într-un bar.

Problemele sale nu se rezumă doar la atât. Iubitor al acoolului şi al halucinogenelor, Kiefer a fost surprins de mai multe ori de poliţie conducând în stare de ebrietate. Pentru că acest lucru s-a repetat, anul trecut actorul a petrecut o lună la închisoare, după ce s-a urcat din nou băut la volan.

Acţiune maximă în doar patru ore

image

Actorul Dennis Haysbert, care interpretează rolul preşedintelui David Palmer, stă de vorbă cu fanii invitaţi pe platourile de filmare



Serialul „24” are o structură unică, fiecare episod din cele 24 ale unei serii  prezentând acţiunea desfăşurată pe parcursul unei ore. În cele patru episoade pe care le puteţi viziona pe DVD-ul de săptămâna aceasta veţi avea parte de foarte multă acţiune.

Jack îşi uneşte forţele cu unul dintre terorişti pentru a o elibera pe Kate, una dintre colegele sale, din mâinile unor infractori. În acelaşi timp, el face tot posibilul pentru a o salva pe fiica sa Kim şi se luptă pentru a afla toate informaţiile de care are nevoie preşedintele Statelor Unite, David Palmer. Jack şi Kate reuşesc să scape, iar Kim se predă poliţiei. Ea era dată în urmărire după ce fugise cu puştoaica de care avea grijă şi care era molestată de tatăl ei.

În continuare, o trupă de comando se duce după Jack pentru a lua un cip cu dovezi importante pentru siguranţa ţării, iar complotul din cadrul echipei preşedintelui Palmer este în sfârşit dezvăluit. În clădirea agenţiei, unul dintre generali îl sfătuieşte pe Palmer să nu mai amâne atacul plănuit asupra ţărilor din Orientul Mijlociu, deoarece acestea pot ordona o ofensivă asupra trupelor americane care ar duce la moartea a peste 20.000 de soldaţi.

Preşedintele devine bănuitor faţă de vicepreşedintele SUA, Prescott. Jack reuşeşte să scape de sub urmărirea comandoului cu ajutorul unui medic, iar Kate încearcă să cumpere cipul de la atacatorii săi. Episodul 20 se termină în momentul în care Jack este rănit, iar medicii fac tot posibilul pentru a-l resuscita.

Serial online

Producţia „24” a beneficiat de un spin-off (un nou serial de televiziune bazat pe unul preexistent), „The Rookie”, format din trei serii, difuzate doar pe internet. Acţiunea se petrece în acelaşi sediu imaginar al agenţiei antitero CTU, unde s-a filmat şi „24”, iar actorii sunt în mare parte aceiaşi.

image

Rolul soţiei preşedintelui este interpretat de actriţa Penny Johnson Jerald 


În cele trei sezoane difuzate pe internet a fost folosit acelaşi platou de filmare, dar şi o mare parte din elementele din „24”, precum grafica, tehnicile de editare şi muzica. Una dintre puţinele diferenţe majore dintre cele două producţii o constituie construcţia episoadelor.

Dacă serialul este cunoscut datorită tehnicii de rulare a evenimentelor în timp real, o serie conţinând 24 de episoade în care sunt prezentate fix 24 de ore din viaţa personajelor, spin-off-ul a renunţat la această tehnică.

În „24”, acţiunea se învârte în jurul agentului Jack Bauer (Kiefer Sutherland). În „The Rookie”, personajul central este agentul CTU Jason Blaine, interpretat de Jeremy Ray Valdez. Spin-off-ul serialului „24”, „The Rookie”, a fost filmat în 2007 şi 2008 şi poate fi vizionat pe site-ul www.fox.com/24/degreerookie.

Serialul „24” a generat isterie şi în rândul scriitorilor. În perioada 2005-2009 au apărut nu mai puţin de nouă romane în care sunt prezentate aventurile personajelor din serial.

Pe lângă acestea, pe piaţă au mai fost lansate un ghid neoficial al sezonului doi, „24: În spatele scenei”, un volum în care apar povestiri, fotografii şi desene realizate în culise, dar şi un manual în care sunt descrise procedurile de funcţionare ale agenţiei CTU.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite