VIDEO Testosteronul, soluţia tinereţii fără bătrâneţe?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un doctor american în vârstă de 74 de ani, cu o condiţie fizică a unui bărbat de 30 de ani, crede că a descoperit secretul tinereţii fără bătrâneţe: curele de testosteron.

Doctorul Jeffry Life (viaţă – n.r.) – da, acesta este numele lui real – arată la 74 de ani mult mai bine decât arată mulţi bărbaţi ce au doar jumătate din vârsta lui. Medicul are un corp de invidiat, cu o musculatură aproape perfectă. Care este secretul lui? Multe antrenamente, o alimentaţie potrivită, dar mai ales injecţiile cu testosteron, potrivit bbc.co.uk

Doctorul Life, un fost medic de familie, nu era foarte interesat de aspectul său fizic până la vârsta de 50 de ani. Abia atunci a observat că se îngrăşase şi că risca să facă diabet sau o boală de inimă. „Nu eram deloc în formă, puteam să mor în orice moment“, a mărturisit doctorul.

Inspirat de o revistă de culturism pe care cineva a lăsat-o în cabinetul lui, bărbatul a început să meargă la sală, iar într-un an de zile era într-o formă de invidiat. Ba chiar a câştigat un concurs de culturism dedicat seniorilor de peste 55 de ani.

Dar, pe măsură ce îmbătrănea, observa că e tot mai dificil să-şi menţină condiţia fizică. Aflat la un congres medical în Las Vegas a aflat despre remediul ce avea să-i schimbe viaţa. „Mi-am făcut analize de sânge şi am descoperit că nivelul testosteronului era foarte scăzut. Iar când acest lucru i se întâmplă unui bărbat, acesta pierde dorinţa de a face sport. Şi chiar dacă ar merge la sală tot ar fi o luptă pierdută“, a declarat medicul.

Jeffry Life crede că un progam de exerciţii fizice şi o dietă potrivită sunt aspecte importante, dar cheia succesului o reprezintă injecţiile cu testosteron. Aşa că el le face acum săptămânal.

„Mulţi bărbaţi aflaţi la andropauză vin la mine să-mi ceară ajutorul. Andropauza e o perioadă dificilă, caracterizată prin pierderea apetitului sexual, îngrăşare şi stări de oboseală. Atunci când le ridic testosteronul la nivelul optim, totul se schimbă“, a povestit acesta.

În SUA, laboratoarele medicale au bareme diferite în ceea ce priveşte nivelul normal al testosteronului. În medicină, andropuaza nu este unanim acceptată ca fiind o problemă a vârstei mijlocii, însă numărul reţetelor pentru injecţii cu testosteron a crescut. Totuşi sunt şi unii medici care susţin că mulţi bărbaţi fac astfel de tratamente fără să fie necesar.

Mulţi bărbaţi aflaţi la andropauză vin la mine să-mi ceară ajutorul. Andropauza e o perioadă dificilă, caracterizată prin pierderea apetitului sexual, îngrăşare şi stări de oboseală. Atunci când le ridic testosteronul la nivelul optim, totul se schimbă.

„Sunt mulţi medici conservatori care le spun pacienţilor că nu au nevoie de testosteron, pentru că analizele lor sunt în limitele normale. Dar ceea ce nu le spun este că analizele sunt la limita inferioară“, mai spune Life. 

Potrivit cercetărilor din ultimii ani, testosteronul ar putea avea în medicină un rol mult mai important. „S-a descoperit că acest hormon îmbunătăţeşte funcţia cognitivă, protejează creierul şi reduce efectele Alzheimerului. Testosteronul este fantastic“, spune doctorul Christian Pike, neurolog la la Universitatea din carolina de Sud, un medic speiclizat în boala Alzheimer.

Însă acesta are rezerve în ceea ce priveşte rolul hormonului în stoparea îmbătrânirii şi crede că numai studiile efectuate pe o perioadă mai extinsă vor putea demonstra acest lucru. „Provocarea este să punem în balanţă riscurile şi beneficiile, crede medicul. E o sabie cu două tăişuri“, conchide acesta.

Transformarea radicală a unui bărbat supraponderal, trecut de prima tinereţe

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite