Varza creaţă, aliatul tinereţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin conţinutul de vitamina A, varza creaţă este indicată pentru menţinerea integrităţii ţesuturilor şi pentru întârzierea apariţiei primelor semne de bătrâneţe.

„Efectele sale protectoare asupra sistemului nervos şi de combatere a stresului (conţine vitamine din complexul B) au fost îndelung cercetate. De asemenea, având proprietăţi anticancerigene prin aportul uriaş de betacaroten (385 mg la 100 g), consumul acestei legume protejează împotriva cancerului şi distruge celulele tumorale", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii: Varză creaţă cu nuci

Timp de pregătire: 40 de minute

Calorii: 70

Ingrediente: 50 g nuci, 2 linguri de ulei de măsline, 1 kg de varză creaţă, 100 ml de apă sau de supă de legume, o lingură de suc de lămâie, mărar.

Preparare: Prăjiţi sâmburii de nucă tăiaţi mărunt într-o tigaie uscată, apoi luaţi-i de pe foc. Într-o cratiţă încingeţi uleiul de măsline, adăugaţi varza creaţă tăiată fideluţă şi supa (sau apa). Acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi-o să fiarbă timp de 20 de minute la foc mic. Apoi, adăugaţi nucile şi sucul de lămâie. Asezonaţi cu mărarul tocat mărunt.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite