Vanata - recomandata in anemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru aportul deosebit de potasiu, dar si de magneziu, calciu, protide, provitamina A, B1, B2, vanata este recomandata de nutritionisti in prevenirea anemiei, constipatiei, in scrofuloza si oligurie

Pentru aportul deosebit de potasiu, dar si de magneziu, calciu, protide, provitamina A, B1, B2, vanata este recomandata de nutritionisti in prevenirea anemiei, constipatiei, in scrofuloza si oligurie (insuficienta secretiei urinare) ca stimulent hepatic si al pancreasului. Vanata este si un deliciu culinar. Iata cateva modalitati de a beneficia de efectul sau curativ, fara sa ne produca indigestii. Vinete combinate cu dovlecei: La 0,500 gr. vinete coapte (spalate de zeama produsa in timpul coacerii) se amesteca cu 250 gr. dovlecei fierti si pasati. Dupa ce aceste ingrediente au fost tocate marunt, ca o pasta la acest amestec se adauga marar, patrunjel si piper (pentru cei care suporta acest condiment). In final salata aceasta este completata cu ulei de masline si zeama de lamaie. Cine doreste poate sa adauge si ceapa tocata sau pasata. Vinete combinate cu iaurt: Dupa ce vinetele sunt coapte si spalate se amesteca cu iaurt si apoi cu ulei, de preferinta de masline. In acest mod, vanata este suportata mai usor de persoanele cu digestie greoaie. Salata de vinete cu muguri fragezi de lucerna. Salata pregatita ca in reteta precedenta se amesteca cu muguri de lucerna, taiati fideluta. Reteta este foarte eficienta pentru persoanele foarte anemice. Salata de vinete cu pulbere de hribi. Dupa ce vinetele au fost coapte si tocate sau pregatite cu mixerul se adauga hribi sub forma de pulbere (dupa ce au fost uscati se macina), pasta de ardei gras si hasmatuki taiat marunt. In final se adauga uleiul de masline.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite