Un implant ocular minuscul elimină nevoia de a purta ochelari de citit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă tehnică de corecţie a vederii, constând în plasarea unui implant ocular minuscul, ar putea conduce la eliminarea pentru totdeauna a nevoii de purta ochelari pentru lectură. 

Un implant ocular minuscul, cunoscut sub denumirea "Raindrop" ("Picătură de ploaie"), creat de cercetătorii americani, îi poate scăpa pe oamenii care suferă de probleme de vedere de nevoia de a purta ochelari pentru lectură, scrie ”Daily Mail”, în ediţia online.

Intervenţia chirurgicală este nedureoasă şi constă în plasarea implantului în spatele corneei şi ar putea fi utilizată contra prezbitismului, o afecţiune a vârstei a treia, care diminuează capacitatea ochiului de a se concentra pe obiectele situate în apropiere.

Afecţiunea este comună în rândul persoanelor de peste 40 de ani şi reprezintă principalul motiv pentru care oamenii sunt nevoiţi să poarte ochelari pentru lectură.

Tehnica dezvoltată în Statele Unite a traversat de curând oceanul şi a început să fie utilizată în spaţiul european, mai exact în Marea Britanie, la Space Healthcare Center din staţiunea balneară Royal Leamington Spa, din comitatul Warwickshire.

Ea ar putea înlocui operaţia cu laser care, până în prezent, era considerată singurul tratament cu efecte de durată.

Operaţia se face cu anestezie locală şi durează doar 10 minute, spre deosebire de intervenţia cu laser, care durează aproximativ o oră.

implant ocular

Sursa infografiei Daily Mail

Raindrop nu poate opri îmbătrânirea ochilor. Dar poate ajuta la corectarea vederii deteriorate de procesul de îmbătrânire”, a declarat Mark Wevill, chirurgul oftalmolog care realizează acest tip de intervenţii.

Noua procedură costă 2.495 de lire sterline şi oferă speranţă pentru 32 de milioane de purtători de ochelari din Marea Britanie şi ar putea reduce cu 2.7 miliarde de lire sterline pe an cheltuite pe produse optice - inclusiv lentile de contact.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite