Tragedia de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, unde 17 pacienți au murit. Medic: „Totul a pornit din dorința de răzbunare între colegi”

0
Publicat:

Medicul Amin Zahra, specialist Anestezie si Terapie Intensivă, vorbește despre probleme de Spitalul „Sf. Pantelimon” , unde au murit 17 pacienți din cauza neadministrării de noradrenalină suficientă. „Totul a pornit dintr-un conflict intern și din dorința de răzbunare între colegi”, susține medicul.

Spitalul de Urgenta Sfantul Pantelimon FOTO: Facebook
Spitalul de Urgenta Sfantul Pantelimon FOTO: Facebook

Spitalul <Sfântul Pantelimon> face parte din sistemul medical din România la fel ca multe alte spitale de stat. Toată lumea a vorbit despre secția de ATI din spitalul Pantelimon și-au adus acuzații grave la adresa medicilor de acolo. Nu era nevoie de nici o anchetă ca să-mi confirme ceea ce știam deja că nu este vorba despre un malpraxis și că totul a pornit dintr-un conflict intern și din dorința de răzbunare între colegi”, susține dr. Amin Zahra, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Medicul spune că, din păcate, nu este singurul spital cu astfel de probleme, create în majoritatea cazurilor de cei care ar trebui să mențină colectivul unit, nu să creeze „bisericuțe” și „cuiburi de viespi”.

„Pentru că acești oameni puși în funcții de conducere pe posturi de manageri, șefi de secții din păcate nu au niciun habar despre cum să conduci un spital/sectie. Sunt puși pe criterii politice, execută comenzile venite de la superiorii lor și aplică metoda hărțuire, intimidare și abuz de cele mai multe ori la adresa personalului medical care îndrăznește să nu se supună și să nu plece capul așa cum sunt ei învățați!”, afirmă dr. Amin Zahra.

Dacă de mâine s-ar plăti în funcție de performanță și eficiență, jumătate din personalul medical nu ar mai încasa 1 RON, consideră medicul Amin Zahra, specialist Anestezie si Terapie Intensivă.

Medic: Nu Noradrenalina este problema, ci întregul sistem! 

„România e țara hârtiilor și a condicilor unde contează mai mult dacă ai semnat, decât dacă chiar ai și muncit ceva. Țara unde mai bine nu muncești ca să nu greșești și automat ești avansat. Mai ales dacă și taci și execuți. Iar dacă comentezi și vii cu idei de a schimba sistemul, devii oaia neagră. Așa că fiți sigur că nu Noradrenalina este problema, ci întregul sistem”, subliniază dr. Amin Zahra.  

În consecință, specialistul afirmă că „deficitul din spitale a depășit nivelul lor de incompetență” . „Sunt convins că sunt în casele voastre mai multe medicamente decât în farmacia spitalului. Din păcate, singurii care au de suferit sunt pacienții pentru că interesele unora sunt mai mari decât nevoile și necesitățile lor!”, concluzionează dr. Amin Zahra.

Medicul Amin Zahra s-a născut în Ierusalim și a venit la studii în România, în urmă cu 13 ani. A studiat Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara, iar în prezent este medic Specialist Anestezie si Terapie Intensivă a Spitalul Județean Brașov. De aproape cinci ani, Amin Zahra a obținut cetățenia română. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite