Medic israelian în România: „Pentru mine bucuria vieții este telefonul pe care îl dau acasă, iar cei dragi îmi spun că sunt bine!”

0
Publicat:

Un tânăr israelian, medic anestezist în România, susține că, în acest moment, cea mai mare bucurie pe care o are este „telefonul pe care îl dau acasă, iar cei dragi îmi spun că sunt bine”.

Amin Zahra este medic anestezist în România FOTO: Arhivă Personală/Facebook
Amin Zahra este medic anestezist în România FOTO: Arhivă Personală/Facebook

Medicul Amin Zahra s-a născut în Ierusalim și a venit la studii în România, în urmă cu 13 ani. A studiat Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara, iar în prezent este medic Specialist Anestezie si Terapie Intensivă a Spitalul Județean Brașov. De trei ani, Amin Zahra a obținut cetățenia română. 

„Bucuriile vieții sunt subiective și diferă de la o persoană la alta, pentru mine în acest moment  este telefonul pe care îl dau acasă, iar cei dragi îmi spun că sunt bine! Mi-aș dori mai mult, mi-aș dori să putem să petrecem timp împreună, dar acest lucru nu este posibil!”, a transmis dr. Amin Zahra.

Medicul mai spune că speră ca acest „conflict în care sunt implicați tinerii, care nu se cunosc și nu se urăsc, dar ucid, în urma deciziilor luate de niște <adulți> care se cunosc și  se urăsc, dar nu se ucid…Să înceteze!”.

Dr. Amin Zahra a mai publicat pe 16 octombrie 2023, un mesaj cutremurător pe contul personal de socializare.

Ieri, un medic din Gaza, în timp ce salva oameni răniți în bombardamente, a primit și trupul fără viață al propriului copil. Astăzi, un alt medic a primit vestea că tatăl și fratele lui și-au pierdut viața în bombardamente. Suntem medici și am fost pregătiți pentru a salva vieți, însă nimeni nu ne-a pregătit să suportăm durerea de a nu putea salva viața celor dragi. Suntem medici și am fost învățați să avem respect pentru viață, să fim puternici, să nu stăm în genunchi în fața morții, dar în ultimele zile am văzut medici îngenuncheați de durerea propriei neputințe, medici pentru care singurele mijloace de a salva oameni mai sunt cele două mâini și cunoștințele acumulate”, a scris  dr. Amin Zahra.

Medicul Amin Zahra a devenit cunoscut publicului din România, în mod deosebit, în timpul pandemiei, atunci când a relatat în nenumărate rânduri despre cazurile COVID-19, promovând, totodată, și vaccinarea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite