Ţi-ai pierdut vocea? Iată ce remedii naturale te ajută să o recapeţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frunzele de anason se folosesc sub formă de infuzie
Frunzele de anason se folosesc sub formă de infuzie

Pe lângă repausul vocal şi tratamentul medicamentos, se recomandă câteva remedii naturale care te pot ajuta să-ţi recapeţi vocea în cel mai scurt timp.

Anason
Prepară o infuzie din 30 g de seminţe de anason şi un litru de apă. Bea câte o ceaşcă de ceai înainte de mese. De asemenea, de la anason se pot folosi şi frunzele, tot sub formă de infuzie: 30 g la un litru de apă. Se bea căte o ceaşcă de ceai după mesele principale. Pe lângă proprietăţile antiinflamatorii, anasonul este o sursă importantă de vitamine (A, complexul B (B1 şi B9), C) şi de minerale (potasiu şi fier).

Nalbă
Datorită efectului emolient care ajută la eliminarea mucozităţii de pe laringe, nalba este un remediu excelent în caz de laringită. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori şi frunze şi din 250 ml de apă fiartă. După circa opt minute, se strecoară. Se beau câte două căni de ceai pe zi până la revenirea vocii. Nalba se recomandă şi sub formă de macerat. O linguriţă de rădăcină de nalbă şi 250 ml de apă rece se lasă la macerat timp de patru ore. După aceea, se adaugă bicarbonat de sodiu farmaceutic. Se bea cu înghiţituri mici în decurs de 12 ore, câte cinci zile pe lună.

Isop

Timp de cinci minute, infuzează două lingurinţe de isop şi o cană de apă clocotită. Se recomandă câte două căni de ceai pe zi, până la dispariţia problemei.

Împachetări pentru gât

Combină 50 g de făină de schinduf cu 15 g de cimbru de câmp şi adaugă amestecul într-o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute. Ia o bucată de tifon şi împătureşte-o de circa cinci ori astfel încât să ajungă la dimensiunea de 15 cm. Înmoaie tifonul în amestecul fierbinte şi stoarce-l cât mai bine. Se aplică fierbinte pe gât. Pentru a-l fixa, foloseşte o panglică cu arici. Se lasă pe timpul nopţii. Dacă acest remediu se combină cu unul din cele trei ceaiuri enumerate mai sus, rezultatele pot apărea în două-trei zile, în funcţie de complexitatea problemei.

Citeşte şi:
Vrei să slăbeşti? Iată secretul dietei perfecte!
Implantul dentar, un lux sau o necesitate?



Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite