Suplimentele cu fier, utile celor care călătoresc multe ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru persoanele care stau mult timp pe scaun, suplimentele cu fier ar putea fi o soluţie de a preveni formarea cheagurilor de sânge în venele picioarelor.

Citeşte şi:
Anticoncepţionalele moderne, risc de cheaguri de sânge

Potrivit specialiştilor Colegiului Imperial din Londra, carenţa de fier favorizează formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în venele picioarelor, mâinilor sau pelvisului, problemă numită medical tromboză venoasă profundă. Cheagurile pot ajunge în circulaţia sangvină şi se pot localiza la nivelul plămânilor, provocând embolism pulmonar, care pune viaţa în pericol. Persoanele care călătoresc multe ore cu avionul sau care conduc timp îndelungat, dar şi cele imobilizate la pat ca urmare a unei boli pe o perioadă mai lungă de trei zile sunt expuse riscului de tromboză venoasă.

Carenţa afectează un miliard de persoane

Medicii britanici au observat că persoanele al căror nivel de fier din circulaţia sangvină era de 6 micromoli/litru au un risc de 2,5 ori mai mare de a face tromboză venoasă, comparativ cu cele care au un nivel normal de fier, adicaă de 17 micromoli/litru. Anemia prin deficit de fier (feriprivă) este o boală frecventă. Se estimează că cel puţin un miliard de persoane de pe Glob se confruntă cu această problemă, iar specialiştii apreciază că administrarea unor suplimente cu fier ar putea fi o soluţie foarte bună de a preveni complicaţiile de tipul trombozei venoase.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite