Studiu: Consumul de cafea reduce riscul cancerului oral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De parcă n-ar fi fost destule motive pentru a iubi cafeaua, un nou studiu arătă că dacă bei mai multe căni de cafea pe zi, scade riscul de a muri din pricina cancerului oral.

Studiul publicat în „American Journal of Epidemiology”, arată că există o legătură între consumul mai multor căni de cafea pe zi şi reducerea riscului de a muri din cauza cancerului oral şi faringian. Cercetătorii au făcut legătura între cele două, însă e nevoie de mai multă documentare pentru a-şi da seama exact ce au descoperit, potrivit „Huffington Post”.

„Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume şi conţine antioxidanţi, polifenoli şi alţi compuşi  biologici activi care protejează împotriva dezvoltării sau progresul cancerului”, a  precizat Janet Hildebrand, unul dintre cercetători.

Studiul s-a bazat pe rezultatele obţinute în 26 de ani, de la un număr de 968,432 de persoane, care au fost monitorizate în timpul Studiului de Prevenire a Cancerului. Niciuna dintre persoanele înscrise nu suferea de cancer la începutul studiului. În decursul anilor au murit 868 de persoane de cancer oral şi faringian.
Astfel, cercetătorii au făcut legătura între consumul de cafeea şi reducerea riscului de a muri din pricina cancerului. Persoanele care au băut mai mult de patru căni de cafea pe zi, au redus cu 49 la sută riscul de a muri din această cauză, în comparaţie cu oamenii care n-au băut cafea.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite