Seminţele de coriandru împrospătează respiraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seminţele de coriandru sunt folosite în special pentru asezonarea mâncărurilor de cartofi, de varză sau pentru carnea de miel, de porc ori de vită, dar se adaugă şi în salate sau în supe.

De asemenea, acest condiment are şi proprietăţi terapeutice şi poate fi folosit sub formă de ceaiuri sau de sirop.

„Acţiunea complexă asupra stării de sănătate se datorează conţinutului bogat în acizi (şase tipuri). De asemenea, coriandrul conţine 11 uleiuri esenţiale şi o gamă variată de vitamine şi de minerale", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mestecaţi zilnic câteva boabe de coriandru pentru împrospătarea respiraţiei şi pentru distrugerea bacteriilor responsabile cu apariţia cariilor. Proprietăţile antiinflamatoare recomandă folosirea coriandrului în tratarea afecţiunilor reumatice şi bolilor de rinichi.

Planta calmează crampele abdominale, este carminativă şi favorizează secreţia biliară. Acizii conţinuţi, printre care cel linoleic, oleic, ascorbic şi stearic, au rolul de a normaliza valorile ridicate ale colesterolului.

Mod de administrare

Siropul de coriandru se prepară din planta întreagă (20 fire cu frunze şi tije), care se fierbe, timp de 5 minute, în doi litri de apă. Apoi se strecoară şi în infuzie se adaugă un kilogram de zahăr. Când siropul fierbe, se adaugă zeama unei lămâi.

Siropul trebuie să mai clocotească cinci minute. Se toarnă călduţ în vase de sticlă. Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite