Sarcină fără de păcat? O americancă din 200 pretinde că a rămas gravidă ca Fecioara Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie pentru că nu au toate informaţiile necesare despre cum se concepe un copil, fie pentru a se apăra de părinţi, 1% din tinerele mame din SUA pretind că nu au avut niciun contact cu un bărbat ca să rămână însărcinate. Şi nici nu au apelat la tehnicile de reproducere asistată.


„Like a virgin (mother)“ (n. r. – referire la melodia cântată de Madonna), aşa se numeşte articolul apărut în ediţia de Crăciun a publicaţiei de specialitate „British Medical Journal“ referitor la sarcinile rezultate prin „naştere virgină“, ca în cazul Fecioarei Maria.

Specialiştii au intervievat 7.870 de tinere mame, cu vârste cuprinse între 15 şi 28 de ani din SUA şi au constatat că 1% din ele au declarat că erau virgine în momentul conceperii copilului. Datele nu au avut în vedere femeile care au apelat la tehnicile de reproducere asistată care ar permite conceperea „fără păcat“.

Mesajul serios al acestui studiu din categoria celor neştiinţifice, specifice publicaţiei „British Medical Journal“ în ediţia de Crăciun, este că majoritatea tinerelor care au declarat că au rămas însărcinate deşi erau virgine au spus, de asemenea, că nu au avut niciodată o discuţie serioasă cu părinţii lor pe teme precum sexualitatea, mijloacele de contracepţie şi conceperea unui copil.

În plus, mamele adolescente nici nu ştiau cum se foloseşte un prezervativ, au constatat oamenii de ştiinţă. 


Citeşte şi:

ONU avertizează: sunt prea multe mame adolescente în lume

Numărul adolescentelor însărcinate din ţările în curs de dezvoltare este în scădere, dar peste 7 milioane de fete cu vârsta sub 18 ani devin mame în fiecare an, susţine un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Testul care estimează vârsta sarcinii. Când trebuie făcut pentru rezultate de încredere

Dotat cu două benzi în loc de una, un test de sarcină modern poate spune nu doar dacă o femeie este sau nu gravidă, ci şi cât de avansată este sarcina.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite