Şansă la educaţie culinară pentru mamele din zonele devaforizate, împreună cu Melania Medeleanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anemia şi distrofia la copii sunt probleme întâlnite des, mai ales în zonele rurale defavorizate ale României. Principalele cauze sunt alimentaţia haotică şi renunţarea timpurie la alăptatul la sân.

Astfel decizii sunt mai mereu luate de mamă, care deseori duce lipsă de cunoştinţele necesare pentru a oferi o alimentaţie echilibrată copilului.

Însă, în ajutorul lor vine organizaţia World Vision România, care a organizat pe data de 27 octombrie un atelier de gătit pentru mamele din comuna Scăești, din județul Dolj.

Femeile participante la eveniment au fost învăţate să gătească sănătos pentru copiii lor şi au primit sfaturi culinare de la prezentatoarea TV Melania Medeleanu şi de la autoarea blogului culinar „The Foodie Family", Monica Roșu (foto).

image

Evenimentul face parte din campania „Mame bune, copii sănătoşi", care urmăreşte educarea tinerelor mămici în domeniul culinar, pentru a putea oferi micuţilor lor cele mai sănătoase preparate.

Pe lângă organizarea atelierului de gătit la Scăești, World Vision a publicat cinci broșuri cu rețete pentru copiii cu vârsta peste 6 luni. Mamele pot afla din broşuri cum să folosească resursele pe care le au şi sunt încurajate în mod constant să aleagă legume cultivate în România, nu de import, la prepararea meselor pentru copii.

Prezentatoare TV Melania Medeleanu s-a declarat încântată de invitaţia organizatorilor pentru a participa la campania „Mame bune, copii sănătoşi". „Organizarea unui astfel de eveniment este mai mult decât binevenită, mai ales pentru mămicile din mediul rural care nu prea au acces la informatie. Pentru mine, aceasta a fost prima interacțiune cu mamele din programul «Mame bune, copii sănătoși». Mi-a făcut foarte mare plăcere", a spus Melania Medeleanu.

Monica Roşu, autoarea blogului culinar „The Foodie Family" a avut şi ocazia să împărtăşească din experienţa ei culinară. „A găti sănătos nu este greu și nici nu trebuie să coste foarte mult. Trebuie doar să știm să valorificăm resursele pe care le avem" a precizat Monica Roşu.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite