Rafila, despre tratamentul pentru Covid-19: „Există un medicament antiviral care s-a demonstrat eficace în studiile clinice“

0
0

Prof.dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a spus că un antiviral foarte eficient ar putea fi disponibil curând şi pe piaţa românească.

Medicamentul se află deocamdată în faza studiilor clinice şi urmează să fie aprobat de FDA, SUA, după care el va intra şi pe piaţa europeană. 

”Există un medicament antiviral care s-a demonstrat deja că este eficace în urma studiilor clinice efectuate în SUA şi alte ţări. Produsul se numeşte remdesivir. Vom beneficia de el curând, în cadrul unui studiu coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Studiul include aproximativ 25-30 de ţări din toată lumea şi va face posibilă tratarea unora dintre pacienţii români cu acest nou produs”, a declarat universitarul pentru Antena1.

”În paralel se mai desfăşoară un trial clinic, organizat chiar de firma producătoare. Sperăm ca produsul să primească licenţă din partea autorităţii americane de profil. Eu cred că, în toamnă, acest produs va fi disponibil în Europa cu siguranţă”, a mai spus Rafila.

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite