Probioticele tratează pneumonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tip de “bacterii bune”, cunoscute sub numele de probiotice, ar putea fi folosite pentru a preveni apariţia pneumoniei în cazul pacienţilor foarte bolnavi. Acestea sunt concluziile unui

Un tip de “bacterii bune”, cunoscute sub numele de probiotice, ar putea fi folosite pentru a preveni apariţia pneumoniei în cazul pacienţilor foarte bolnavi.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Lund, Suedia, preluat de BBC News.

Probioticele acţionează la fel de bine ca antisepticele normale, folosite pentru prevenirea formării, la nivelul gurii şi a gâtului, a bacteriilor responsabile de apariţia pneumoniei.

Bacteria probiotică se găseşte în mod normal în salivă, dar şi în alimentele fermentate, precum murăturile sau varza murată.

Deşi sunt rare, există cazuri când pacienţii sunt alergici la antisepticele normale folosite împotriva pneumoniei. În aceste situaţii, pot fi folosite cu succces probioticele.

Pneumonia este o complicaţie frecvent întâlnită în cazul pacienţilor conectaţi la maşini de respirat. Boala apare atunci când bacteriile periculoase din cavitatea bucală şi de la nivelul gâtului sunt inhalate în plămâni.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite