Prezervativul care îşi schimbă culoarea la contactul cu o boală cu transmitere sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Hepta
Foto: Hepta

Un grup de elevi din Marea Britanie a inventat prezervativul care îşi schimbă culoarea când intră în contact cu microorganismele care produc infecţii cu transmitere sexuală.

Prezervativul, căruia elevii i-au dat numele „S.T.EYE“ are inclus un indicator pentru detectarea unor boli precum chlamydia şi sifilis, schimbându-şi culoarea în funcţie de bacteria cu care vine în contact, informează  independent.co.uk.

„S.T.EYE“ este rezultatul muncii a trei elevi, Daanyaal Ali, în vârstă de 14 ani, Muaz Nawaz, în vârstă de 13 ani şi Chirag Shah, în vârstă de 14 ani, care studiază împreună la Isaac Newton Academy din Ilford, Essex, în Marea Britanie. Cei trei elevi au vrut să „facă detectarea bolilor cu transmitere sexuală cât mai uşoară“, fără a fi nevoie de teste invazive. Invenţia lor a fost răsplătită cu premiul TeenTech pentru cea mai bună inovaţie în domeniul medical.

„Am creat S.T.EYE pentru a avea o nouă metodă de detectare a infecţiilor cu transmitere sexuală pentru a veni în ajutorul generaţiilor viitoare. Am vrut să oferim oamenilor şansa de a lua măsuri imediate, în intimitatea casei lor, pentru a evita procedurile invazive ale medicilor. Ne-am asigurat că putem oferi confort psihic utilizatorilor şi că oamenii vor deveni mai responsabili (legat de bolile cu transmitere sexuală, n.r.)“, a declarat Daanyaal Ali.

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri