Poveştile inexplicabile ale românilor care s-au vindecat singuri de boli teribile, după ce medicii nu le mai dădeau nicio şansă: au învins cancerul sau boli renale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost multe cazuri în care românii s-au vindecat în mod miraculos
Au fost multe cazuri în care românii s-au vindecat în mod miraculos

De-a lungul vremii, în România au existat câteva cazuri miraculoase în care oameni aflaţi în ultimele clipe de viaţă s-au vindecat inexplicabil spre surprinderea medicilor care îi aveau în grijă. „Adevărul“ vă prezintă cazurile greu de înţeles ale românilor care spun că au reuşit să fenteze moartea. În timp ce unele vindecări au fost constatate şi de medici, altele sunt susţinute doar de cuvintele bolnavilor care spun că s-au însănătoşit.

SUCEAVA. Femeia care s-a vindecat de cancer în fază terminală, în mod miraculos, dezvăluie reţeta-minune prin care a fentat moartea

Bolnavă de cancer de col în fază terminală, suceveanca Doina Lehaci (55 ani) a reuşit să se vindece complet după doi ani de tratamente neconvenţionale. Femeia care s-a vindecat de cancer a dezvăluit reţeta care a reuşit ceea ce nu sunt în stare să facă marile companii farmaceutice la nivel mondial.

Doina Lehaci, în vârstă de 55 de ani, casnică, de loc din comuna Sadova, a fost depistată cu cancer de col în decembrie 2012. Femeia a fost diagnosticată în faza 4B, stadiu terminal al bolii.

După o lună de radioterapie la Iaşi şi şase şedinţe de tratament cu citostatice la Suceava, începând din iulie 2013 femeia a adoptat un tratament naturist.

Acum, după doi ani de la depistarea bolii, medicii au descoperit cu uimire că femeia s-a vindecat complet de cancer. Chirurgul Sorin Hîncu de la Spitalul Judeţean Suceava spune că în întreaga carieră nu a văzut nimic asemănător.

Este o vindecare miraculoasă, inexplicabilă pentru noi pentru că în toată cariera mea n-am întâlnit un caz de cancer în ultimul stadiu care să se vindece. Pacienta a făcut doar tratament paleativ, adică pentru a opri cât de cât creşterea şi evoluţia tumorii, dar nu are intenţia de a vindeca. În cazul pacientei tumora a dispărut complet şi este vindecată acum”, a spus dr. Sorin Hîncu.

Ipoteza unui diagnostic greşit, respinsă de dr. Hîncu

Pentru că au existat persoane s-au întrebat dacă nu cumva diagnosticul iniţial ar fi fost greşit, dr. Sorin Hîncu a ţinut să explice că această ipoteză este total greşită. Medicul susţine că boala a fost confirmată atât la Suceava cât şi la Iaşi şi Cluj, iar stadiul 4B este documentat prin numeroase analize.

„Diagnosticul iniţial nu are cum să fie greşit, a fost confirmat de nenumărate ori. Eu am văzut-o când era diagnosticată în stadiul patru, avem examen anatomopatologic, avem computer tomograf, a fost la Iaşi la Institutul Regional de Oncologie unde a făcut examen clinic şi RMN care au confirmat încă o dată stadiul patru al extinderii tumorii. La Iaşi a făcut iradiere o lună, iar apoi la Suceava a făcut tratament cu citostatice şase şedinţe. Vindecarea este chiar miraculoasă. Nici mie nu mi-a venit să cred. Nu aş fi afirmat că această femeie este vindecată de cancer dacă nu aş fi avut toate motivele pentru a afirma asta”, a spus dr. Sorin Hîncu.

Medicul afirmă că acest exemplu trebuie să îi determine pe cei care s-au îmbolnăvit de această cumplită maladie să nu renunţe niciodată la luptă.

„Niciodată lupta cu cancerul nu trebuie să fie abandonată pentru că mai sunt şi astfel de cazuri”, a mai spus dr. Sorin Hîncu.

Femeia care s-a vindecat de cancer dezvăluie reţeta salvatoare

„Aproape un an de zile am avut un fel de scurgeri de lichid, iar în ultima vreme sângeram. În 2012, în decembrie, am fost internată la Câmpulung şi acolo am descoperit. M-am speriat de ce mi-au spus acolo şi am mers la Cluj unde am făcut biopsia. După trei săptămâni m-am internat la Suceava, de unde am fost trimisă la Iaşi să mă tratez de cancer, 4B, ultima fază”, povesteşte Doina Lehaci.

A făcut 15 şedinţe de radioterapie şi citostatice, dar din vara anului 2013 a început să adopte tratamente naturiste şi un regim de alimentaţie sănătos.

Femeia a mărturisit că tratamentul principal a constat în pastile de zeolit comandate pe internet din Austria. „Cât eram în spital am auzit de tratamente naturiste. A găsit fiica mea pe internet şi a dat comandă de pastile de zeolit din Austria. Luam câte patru pastile odată. Am urmat permanent acest tratament”, mărturiseşte Doina Lehaci.

În plus, femeia a urmat un regim alimentar sănătos. „Am adoptat un regim alimentar foarte strict. Multe fructe, multe sucuri. Din sfeclă, morcovi, ridiche, cartofi, varză, făceam un suc din toate. Fără carne, mai mult brânză de vacă, iaurt, mâncare de regim. Am mâncat carne de pasăre, peşte”, mai povesteşte Doina Lehaci. Despre tratamentul pe bază de lăptişor de matcă, folosit şi de Monica Tatoiu, a auzit tot în spital şi apoi a găsit reţeta pe internet.

Femeia mărturiseşte că după ce se va întoarce acasă va continua regimul alimentar şi va mai tratamentul cu pastile pentru detoxifierea organismului.

La toate acestea se adaugă multă rugăciune şi pelerinaje la mănăstiri. „Numai Dumnezeu şi Măicuţa Domnului au făcut o minune”, este convinsă femeia.

TÂRGU-JIU. Caz rarisim în medicină: s-a luptat aproape 30 de ani cu cancerul, în ciuda prognosticului de doi ani dat de medici

Cazul Viluţei Văduva, o femeie din oraşul Rovinari care s-a luptat cu cancerul vreme de aproape 30 de ani, este incredibil. A fost diagnosticată  de la vârsta de 18 ani cu boala fără leac şi a reuşit să supravieţuiască timp de aproape 30 de ani, deşi medicii îi mai dăduseră doar doi ani ani de trăit.

La vârsta de 18 ani, când era elevă în ultimul an de liceu, a fost diagnosticată cu cancer.Îi plăcea să scrie poezii şi, ca o ironie a sorţii, îşi dorea să devină medic, să studieze cancerul şi să găsească un leac împotriva acestei cumplite boli.

A ajuns la spital din cauza unei viroze respiratorii, iar medicul care a consultat-o a constatat că are o tumoare în zona mediastinului, care cuprinsese şi inima. A fost operată la Spitalul Fundeni din Bucureşti, iar medicii i-au informat pe părinţi că mai are cel mult doi ani de trăit. În ciuda recomandărilor medicilor, aceasta s-a căsătorit şi a dat naştere unui băieţel care este perfect sănătos şi a urmat Facultatea de Medicină la Timişoara. 

Caz rarisim

Viluţa mărturisea că a reuşit să supravieţuiască datorită credinţei în Dumnezeu, voinţei şi gândirii pozitive. Îi datora mult şi bunicului ei, care a învăţat-o tot felul de leacuri din plante şi mai ales ceaiuri din scoarţă de copac. Medicul specialist Mariana Găvănescu, Şefa Secţiei de Oncolgie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, cunoaşte foarte bine cazul Viluţei Văduva şi a precizat că este rarisim ca un bolnav de cancer să supravieţuiască aşa de mult. 

Viluţa Văduva s-a luptat toată viaţa cu cancerul, pentru că boala a repărut şi femeia a fost nevoită să se opereze de mai multe ori. Până la urmă, în primăvara anului 2013, Viluţa Văduva a fost învinsă de cumplita maladie şi a decedat la vârsta de 47 de ani. 

BOTOŞANI. Povestea tinerei care a supravieţuit miraculos unei hemoragii cumplite pentru care a fost operată de cinci ori în 48 de ore: „Nu avea nicio şansă“

Recuperarea unei tinere care a supravieţuit unei sarcini extrauterine cu numeroase complicaţii este considerată atât de familie, cât şi de medicii care au îngrijit-o, un adevărat miracol. Botoşăneanca intrase în comă, după ce a sângerat 15 ore, corpul tinerei revenindu-şi miraculos după trei săptămâni de luptă în care nimeni nu-i mai dădea nicio şansă.

monica neamtu

Monica Neamţu (19 ani) este o tânără din Botoşani care şi-a dorit să fie mamă şi să se căsătorească cu iubitul ei. Locuieşte în localitatea botoşăneană Curteşti, la doar câţiva kilometri de municipiul Botoşani. A rămas gravidă cu prietenul ei, anul trecut, şi era bucuroasă că va naşte. Având o sarcină cu probleme, a mers la medicii din Iaşi. În cele din urmă, avea să ajungă la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi. Aici a început coşmarul botoşănencei.

A sângerat timp de 15 ore

Pe 23 martie 2014, Monica Neamţu ajungea la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi, unde a fost diagnosticată cu sarcină extrauterină. A fost operată de o echipă condusă de conferenţiar doctor Răzvan Socolov, directorul medical al spitalului. 

Pentru eliminarea sarcinii, s-a intervenit laparoscopic dar, în timpul operaţiei, în tmpul căreia se presupune că a fost perforat unul dintre vasele iliace, s-a produs o hemoragie puternică. Intervenţia chirurgicală a continuat clasic, în aparenţă hemoragia fiind oprită. După ce a fost scoasă din operaţie, tânăra a suferit o puternică hemoragie internă. Femeia a sângerat timp de aproximativ 15 ore, intrând în comă. 

Ulterior, botoşăneanca a mai fost operată de două ori în 24 de ore, pentru a-i fi oprită hemoragia. În stare critică, fără şansă de supravieţuire prea mari date de medici, din cauza cantităţii uriaşe de sânge pierdută, Monica Neamţu a fost transferată la Spitalul de Urgenţă, ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, fiind internată la Terapie Intensivă în comă profundă. Aici a mai fost operată de două ori. 

Tânăra suferise cinci operaţii deosebit de grele în doar 48 de ore, iar şansele ei de supravieţuire erau aproape inexistente. După a patra operaţie, medicii i-au scos şi o parte din colon, afectată de hemoragie. Ziarele din Iaşi titrau, la acel moment, că apropiaţii se rugau la biserică pentru sufletul ei. Nici nu era de mirare, având în vedere că Monica era în comă, suferea de insuficienţă renală, insuficienţă hepatică şi respira doar cu ajutorul aparatelor iar sângele din corp era insuficient.  

Miracolul trezirii 

Aflând de cazul ei, sute de oameni din toată ţara au donat sânge. Cu toate acestea, revenirea din comă a Monicăi Neamţu, după cinci operaţii, cu organele care nu mai funcţionau decât la stimulul aparatelor, ţinea doar de un miracol. De altfel, şi medicii declarau că soarta Monicăi se afla în mâinile Divinităţii. 

”Ficatul şi rinichii sunt două organe extrem de afectate. Pacienta este pe dializă de când a fost adusă în ATI, pentru că rinichii nu funcţionează. Starea de sănătate a bolnavei este foarte gravă. Şansele de supravieţuire sunt extrem de reduse”, preciza, la aceea dată, pentru presa locală, unul dintre medicii care avea grijă de Monica. În mod miraculos, însă, la trei săptămâni de la intrarea de comă, tânăra s-a trezit brusc.

monica

 Monica Neamţu înainte de externare FOTO ebotosani.net

Cu greu îşi explică medicii cum de, imediat după trezirea din comă, insuficienţa renală şi hepatică s-au ameliorat, în cel mai scurt timp, tânăra reuşind să respire singură şi, mai ales, să supravieţuiască fără dializă. Mai mult decât atât, Monica a început să vorbească cu medicii, fiind uimită de tot ceea ce a păţit. ”Avem semne bune şi evoluţia este favorabilă. S-a muncit mult pentru acest caz. Multumim lui Dumnezeu că pacienta este mai bine decât a venit la noi. S-a trezit după aproape trei săptămâni de perfuzii, într-un pat de spital, cu operaţii şi nu prea ştie ce s-a întâmplat cu ea”, a precizat, în aprilie 2014, unul dintre medicii care se ocupau de pacientă. 

A revenit acasă

În luna iunie 2014, după aproape trei luni de stat în spital, Monica Neamţu, o pacientă care avea şanse minime de supravieţuire, s-a întors acasă. Ce-i drept, într-un scaun cu rotile, din cauza unei pareze la unul dintre picioare, provocate de spitalizarea îndelungată, dar tratată, ulterior, în cea mai mare parte. În toamana lui 2014, Monica Neamţu a mai suferit o intervenţie chirurgicală pentru refacerea tractului digestiv, iar în acest moment este complet refăcută. 

”Nu avea nicio şansă şi acum este acasă”, spune emoţionată mama tinerei. De altfel, după a şasea operaţie, Monica Neamţu a trasmis pe o reţea socială tuturor vestea bună: ”S-a terminat”, precizând în final că ” A fost un miracol”. Totodată, tânăra le-a mulţumit medicilor de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” pe care i-a considerat ”eroii ei”. 

Cazul Monicăi Neamţu a intrat în atenţia Colegiului Medicilor şi a Ministerului Sănătăţii, care a ordonat o anchetă la Maternitatea ”Elena Doamna”. După încă un caz controversat de anul trecut la aceeaşi maternitate, întreaga conducere a unităţii sanitare inclusiv Răzvan Socolov, doctorul care a o operat-o pe Monica au fost demişi la sugestia Ministerului Sănătăţii.

CLUJ-NAPOCA. Bărbatul care a scăpat de două ori de cancer cu o reţetă proprie, după ce medicii nu-i mai dădea speranţe de viaţă. Doctorii: „Domnule, sunteţi un miracol”

Nicolae Pop este la 70 de ani dovada vie că o boală precum cancerul poate fi învinsă. Diagnosticat în 1990 cu cancer de colon, clujeanul a refuzat chimioterapia şi radioterapia. A ales să se trateze cu plante medicinale şi susţine că s-a tratat, iar acum prepară tratamente pentru pacienţi din toată ţara, unii dintre ei fiind chiar medici.

cluj

La cei 70 de ani pe care-i are, Nicolae Pop are energia unui adolescent. Se trezeşte în fiecare dimineaţă la 5 - 6 şi aleargă 6 - 7 kilometri în parc. Nu a fost sportiv de performanţă, însă i-a plăcut mişcarea întotdeauna - a jucat fotbal, a făcut atletism, apoi a fost arbitru de fotbal. În 2013, a ieşit pe locul 4 la Balcaniada pentru veterani de la Zagreb, la proba de  5 kilometri marş.

La ora 8 dimineaţa, ajunge în cabinetul său din cartierul Mănăştur şi începe să lucreze cu pacienţi veniţi din toată ţara. Deşi nu are studii medicale, de profesie fiind tehnician care a lucrat în fabrică, Nicolae Pop spune că a învăţat pe pielea lui importanţa plantelor medicinale. 

„Domnule Pop, sunteţi un miracol”

Clujeanul a fost sfătuit de o verişoară care lucra la Spitalul de Oncologie să nu facă iradieri şi citostatice. „M-a convins să mă duc în Baia Mare, unde era un terapeut care lucrat cu plante medicinale. Am făcut un tratament pe bază de mărul lupului şi alte plante. Am băut ceaiuri şi am făcut băi de şezut şi clisme. După trei luni, am fost la Oncologie la analize. Medicul mi-a spus: <<Domnule Pop, sunteţi un miracol, doar 20-30% din pacienţii în situaţia dumneavoastră scapă>>. Eram pe ultima sută de metri cu cancerul”, povesteşte Pop. Atunci, i-a dezvăluit medicului că nu a făcut iradieri şi nu a luat citostatice. „Nici nu trebuia să faceţi, mi-a spus el. Cu toate acestea, după operaţia mi-a recomandat să fac. Medicii recomandă citostatice şi iradieri, dar eu nu recomand la nimeni, cu medicamentele care sunt la noi pe piaţă este un dezastru”, a explicat clujeanul.


Pop nu ştia nimic despre plante înainte să se înbolnăvească, dar a început să înveţe. A făcut un curs de plante medicinale la Facultatea de Medicină şi a studiat lucrări din toată lumea pe această temă. „Pot să spun că tratamentul cu mărul lupului pentru cancer eu l-am promovat la nivel naţional şi chiar mondial”, susţine Pop. După 10 ani, a făcut din nou cancer de colon. „Problema este că prima dată când am fost diagnosticat nu a fost verificat şi intestinul unde erau nişte polipi care s-au dezvoltat. Am fost din nou operat şi am făcut din nou tratament cu plante. M-am vindecat a doua oară de cancer. Eu sunt recunoscător medicilor care m-au operat, ei mi-au salvat viaţa. Eu lucrez cu medicii, dar nu recomand nimănui citostatice şi iradieri”, concluzionează Pop. 

„În primul rând recomand renunţarea la zahăr şi zaharină. După droguri, zahărul provoacă cea mai gravă dependenţă. Nu recomand prăjelile. În ceea ce priveşte carnea recomand doar peştele sau pieptul de pui, preparate la grătar sau în suc propriu”

Nicolae Pop

Regimul alimentar, esenţial 

Pop spune că esenţial atât în tratarea cancerului, cât şi în prevenirea majorităţii bolilor este regimul alimentar. „În primul rând, recomand renunţarea la zahăr şi zaharină. După droguri, zahărul provoacă cea mai gravă dependenţă. Nu recomand prăjelile. În ceea ce priveşte carnea, recomand doar peştele sau pieptul de pui, preparate la grătar sau în suc propriu. Lactatele din comerţ nu au valoare, înlocuiţi-le cu laptele de casă nefiert. Înlocuiţi sarea de mare cu sare de bucătărie. Mâncaţi doar pâine neagră”, recomandă Pop. El îi contrazice pe medicii care le spun pacienţilor că nu trebuie să ţină regim dacă sunt bolnavi. „Regim alimentar însemnă să-i dai organismului alimentele care nu-i plac bolii. Ea nu dispare, chiar dacă o presezi cu medicamente, trebuie să ţii şi regim”.

„Regim alimentar însemnă să-i dai organismului alimentele care nu-i plac bolii. Ea nu dispare, chiar dacă o presezi cu medicamente, trebuie să ţii şi regim” 

Nicolae Pop

Cauzele cancerului

Pop recomandă pacienţilor lui să facă mişcare multă. „Sedentarismul este mai rău decât ţigara. E important de ştiut că mişcarea trebuie făcută în aer curat, în parcuri, în pădure. Nu este în regulă să faci mişcare într-o sală de fitness. Corpul trebuie oxigenat cu aer curat”, explică Pop. Întrebat despre cauzele cancerului, Pop a susţiut: „Eu cred că principalele cauze ale cancerul sunt de natură mentală/afectivă şi de alimentaţie”. La laboratorul lui Nicolae Pop vin pacienţi din întreaga ţară. „Unii dintre ei sunt medici sau pacienţi trimişi de medici. E important să vină înainte de a face citostatice şi iradieri. După aceea, organismul este foarte slăbit. E greu de luat o decizie pentru că nimeni nu oferă garanţii”, spune Nicolae Pop. 

Ce spun medicii


Contactat de reporterul Adevărul, directorul Institutului Oncologic "Prof. Dr. I Chiricuta", Patriciu Achimaş-Cadariu, nu a dorit să comenteze vis-a-vis de afirmaţiile lui Nicolae Pop: "Nu comentez aberaţii de genul acesta".  

    

FOCŞANI. Un profesor din Vrancea s-a salvat de la moarte după ce a mâncat timp de trei luni doar alune

După această experienţă, profesorul şi-a dedicat o mare parte din viaţă studiului şi îngrijirii alunilor şi spune că a descoperit puterea miraculoasă a acestei plante. Profesorul Ionică Sava, în vârstă de 82 de ani, din satul Cândeşti, comuna vrânceană Dumbrăveni, a descoperit puterea miraculoasă a alunului în tinereţe. Cazul nu este, însă, confirmat de un doctor specialist.

Avea doar 25 de ani când medicii i-au descoperit calculi renali uriaşi, care îi puneau în pericol viaţa. Ionică Sava spune că s-a pus problema unei operaţii, dar dată fiind conformaţia sa fizică, de tânăr plăpând, medicul nu şi-a luat o asemenea responsabilitate, precizându-i că nu va putea rezista operaţiei şi va muri.

Medicul i-a oferit un tratament care nu şi-a dovedit deloc calităţi terapeutice, înrăutăţindu-i stare de sănătate, ajungând să aibă dureri îngrăzitoare. Ulterior, dintr-o întâmplare fericită, a găsit într-o casă o carte de farmacie din care a aflat că alunul este o plantă miraculoasă în tratarea calculilor renali.

ionica sava

„Aveam pietre mari de tot la rinichi şi nu aş fi putut rezista unei operaţii. Medicul mi-a şi zis că n-am să rezist cu acele dureri. Am citit  despre alune şi, timp de trei luni, am făcut tratament doar cu miez de alună, care dizolvă calculii renali. Alunele mi-au salvat viaţa”, mărturiseşte profesorul din Cândeşti.

Bărbatul are astăzi 83 de ani, este foarte activ şi, în prezent, alunele constituie şi baza alimentaţiei sale. Din fructe obţine chiar şi lapte, pe care şi-l prepară cu ajutorul unui aparat pe care l-a comandat special din Ungaria. „Laptele de alune este foarte hrănitor. Orice mâncare poţi să faci din alune, chiar şi tort. Eu am renunţat de câţiva ani să mai consum carne şi mă simt excelent”, se laudă acesta.

Ionică Sava are acasă peste o sută de aluni, pe care i-a selecţionat din toată Europa, terenul pe care a cultivat plantele denumindu-l în mod simbolic „Parcul European al alunilor înfrăţiţi”. În acest loc îşi petrece cea mai mare parte a timpului.

CĂLĂRAŞI. Puterea vindecătoare a unei minţi sănătoase: „Gândul este viaţa!“.  Cum ne pot otrăvi furia, teama şi nemulţumirea

Fără rugăciune, credinţă în puterea divină şi optimism, vindecarea miraculoasă nu ar fi posibilă. Vindecările miraculoase trebuie deosebite, însă, de vindecările aparent miraculoase. Acestea sunt tot vindecări spectaculoase, dar în a căror natura divinul nu deţine un rol semnificativ, ci se explică totuşi pe efecte farmacologice predictibile.

image

Specialiştii sunt de părere că optimismul, gândul bun şi ceea ce ne trece prin minte ne ajută inimaginabil în lupta cu o boală grea. Iată cum explică asist. univ. Dr. Viorela Popescu, de la Academia de Studii Economice-Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului-Departamentul de Educaţiei Fizică şi Sport  în lucrarea „ Efectele miraculoase ale unei gândiri pozitive” ce minuni face o idee care ne trece prin minte:

„Fiecare dintre noi este stăpân pe gândurile sale. Acest lucru reprezintă puterea miraculoasă prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice şi deci, boala; emitem gânduri pozitive, primim starea de bine şi deci, sănătătea. Trebuie să învăţăm să deţinem controlul absolut asupra mecanismului nostru de gândire, supraveghindu-l în permanenţă. Marea putere a gândului ne poate vindeca bolile şi astfel, ne face din nou plini de viaţă şi de forţă. Puterea vindecătoare infinită îşi are rădăcinile în subconştientul nostru, al oamenilor. Schimbându-ne radical modul nostru de a gândi ne vom influenţa benefic drumul vieţii. Gândul este viaţa! Nu trebuie să uităm: corpul este produsul minţii şi mintea noastră îl controlează. Dacă ne doare dintele sau stomacul, mintea este imediat afectată. Este foarte important de ştiut că fiecare celulă a corpului creşte, suferă, primind un impuls de viaţă sau de moarte la fiecare gând care ne trece prin minte, lăsând acolo o urmă adâncă.

Psihicul ţine fizicul

Intoxicarea corpului fizic nu este doar consecinţa unei alimentaţii dezechilibrate, cum se crede, ci şi rezultatul unor factori emoţionali. Supărarea, furia, nemulţumirea modifică funcţionarea corectă a bilei, a ficatului şi inflamează mucoasa intestinului subţire. Teama transformă mucoasa intestinului gros. Drept urmare, abdomenul se baloneză apărând disconfortul fizic, insomniile, dereglările metabolice. Toate aceste modificări determină o reacţie imunitară anormală. Gândurile negre sunt direct răspunzătoare de otrăvurile din mental, apoi se răsfrâng asupra corpului fizic. Aşa se nasc bolile. A înceta să gândim corect, înseamnă a fi perturbaţi. Dacă există o stare depresivă în minte, nici corpul nu poate funcţiona corect. Sănătatea mentală este mai important decât cea fizică.. Dacă mintea este sănătoasă atunci şi corpul va fi sănătos. De aici rezultă că psihicul „ţine” fizicul.

Vindecare miraculoasă cu tratament

Adrian Coriu, medic specialist oncolog la Spitalul Judetean de Urgenţă Călăraşi, spune că a asistat de-a lungul carierei sale la remisiuni complete ale cancerului, care însă au fost strict legate de tratamentul  la care a fost supus pacientul. Adică rezultatele erau aşteptate. „ Am avut pacienţi vindecaţi, cu evoluţie oarecum inexplicabilă, însă ambele situaţii au fost la extreme. Fie cineva cu evoluţie bună, în urma tratamentului, a ajuns la un regres rapid şi starea s-a deteriorat dramatic, fie celulele canceroase au intrat în remisiune completă şi, aparent s-a vorbit despre o vindecare. La cancerul mamar, de exemplu, există rezultate foarte bune. La acestea lucrează însă mai mulţi factori: stadiul bolii, tratamentul care se efectuează, dar şi pacientul. Ca dacă el nu luptă, atunci misiunea noastră este una foarte dificilă”, spune dr. Adrian Coriu.

Un alt aspect important semnalat de specialist se referă la durata  procesului de vindecare.  Cât stagnează boala? Este întrebarea esenţială la care trebuie găsit răspunsul. „Depinde despre ce perioadă de timp vorbim atunci când s-a intrat în remisiune completă. Pacienţii care spun că s-au vindecat aparent miraculos sunt fericiti, bucuroşi, însă nu se gândesc la mai multe aspecte ale evoluţiei lor. Poate fi  vorba despre o perioadă scurtă de timp, pentru ca apoi boala să revină, şi atunci nu mai este vorba despre miracol, ori să treacă ani buni şi, într-adevăr, suferinţa să nu mai apară”, e de părere oncologul.

BAIA MARE. Miracol: 11 bolnavi cu cancer în fază terminală s-au vindecat la Spitalul Judeţean Baia Mare în anul 2014

E drept că aceste cazuri nu sunt foarte multe, dar ele există, iar medicii nu au încă o explicaţie. Un exemplu din judeţul Maramureş ar putea fi cel al părintelui Serafim Man. Acesta fusese, în anii '80, diagnosticat de către medici cu cancer în fază terminală şi fusese sfătuit de către doctori să meargă la Mănăstirea Rohia ca să moară în chilia sa. 

Numai că Serafim Man a reuşit să învingă boala şi a decedat, în cele din urmă, în anul 2013. Nu este singurul caz de acest gen. De cancer în fază terminală s-a vindecat şi mama actualului manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, Sorina Pintea.

“Mama mea a fost diagnosticată, în anul 2008, cu o formă de cancer cerebral de gradul IV, cancer diagnosticat de Baia Mare şi confirmat de Bagdasar-Arseni din Bucureşti prin exament histopatologic. Din start a fost exclusă operaţia, doar s-a făcut puncţia şi s-a constatat, în urma examenului histopatologic, că are acest tip de cancer. Profesorul Ciurea mi-a spus că speranţa de viaţă este de trei luni de zile. 

A făcut chimioterapie la Baia Mare, 12 cure de chimioterapie la dr. Filip, şi apoi a făcut radioterapie la Cluj, la Institutul Oncologic. După acest gen de tratament s-a constatat o remisie completă a tumorii, absolut inexplicabilă pentru toţi cei care au verificat-o ulterior. Starea de sănătate, până în ianuarie 2012, a fost una foarte bună, şi, apoi, în urma radioterapiei, a rămas cu nişte sechele pe creier. La ora actuală nu se poate deplasa. 

Tumora canceroasă a dispărut în totalitate, asta este clar. Cu siguranţă că există şi alte cazuri în spital, inclusiv de cancer cu metastaze care s-a vindecat complet. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, tumora primară era în sân şi metastaza era hepatică şi osoasă, speranţa de viaţă, la fel, absolut infimă. La ora actuală, femeia este bine, nu se mai vede nicio metastază, tumora primară a dispărut. 

Am avut 11 cazuri de remisie completă a tumorilor în ultimul an de zile, lucruri inexplicabile. Tratamentul a fost ţintit, este una din explicaţii. Cancerul este vindecabil şi nu vorbim doar de cazuri în care acesta este descoperit în fază incipientă, ci în cazuri care sunt considerate în faze terminale”, a declarat ec. Sorina Pintea. 

TIMIŞOARA. Povestea unei vindecări miraculoase după un cancer în fază terminală: "S-a vindecat după ce a contactat o răceală"

Medicul Ştefan Curescu, şeful Clinicii de Oncologie Medicală a Spitalului Municipal din Timişoara, a povestit un caz catalogat drept miraculos. Medicii oncologi se întâlnesc zilnic cu cazuri disperate, cu oameni care sunt resemnaţi în faţa bolii, alţii care sunt dispuşi să lupte. Există, însă, şi minuni la care doctorii nu au o nicio explicaţie. Oamenii pur şi simplu s-au vindecat, chiar dacă nu le mai dădea nimeni vreo şansă. 

Medicul Ştefan Curescu, şeful Clinicii de Oncologie Medicală a Spitalului Municipal din Timişoara, a povestit un caz special în care o tânără aflată în metastază şi-a revenit în mod inexplicabil. „Era înainte de Revoluţie. A fost prima vindecare miraculoasă la care am asistat.  L. B era studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. O tânără dornică să salveze vieţi, care a fost diagnosticată cu cancer de piele. Ani la rând a luptat cu necruţătoarea boală, în vreme ce nimeni nu credea că mai are vreo şansă de salvare. Îi eram profesori şi medici, în acelaşi timp. Dar tânăra nu a renunţat, iar în lupta cu boala şi-a luat drept aliat ambiţia. Aceea de a-şi termina studiile, refuzând să se resemneze la gândul că moartea e o etapă firească şi inevitabilă în viaţa ei”, a povestit Ştefan Curescu, pentru oradetimis.ro.

Truse de perfuzie

Timpul a trecut, iar cancerul nu a ţinut cont nici de lupta nici de ambiţia tinerei, iar boala a ajuns în fază terminală. „Pulsul speranţei bătea din ce în ce mai slab. Eram siguri că o vom pierde. Făcuse toate tratamentele, dar boala nu stagna. Era plină de metastaze”, a mai spus Curescu. Slăbită, lipsită de vlagă şi cu un sistem imunitar practic inexistent, tânără a contactat o răceală. Era momentul în care apropiaţii se pregăteau pentru tot ce era mai rău. Această răceală avea însă să o salveze. 

„Aceea răceală a fost boala salvatoare. Tânăra s-a vindecat pur şi simplu! În doar două săptămâni i-au dispărut toate metastazele. Fără nicio explicaţie, fără vreun tratament anume”, îşi aminteşte medicul Curescu. Doctorul susţine că a avut parte în cariera sa de şase cazuri de vindecări miraculoase.

Tânăra a fost dusă în America pentru a fi supusă unor teste, în speranţa că se va găsi leac pentru vindecarea cancerului. Testele au rămas secrete până în ziua de astăzi. Femeia care a învins cancerul profesează astăzi ca medic într-un sat din judeţul Hunedoara.

CONSTANŢA. Reţeta unui supravieţuitor diagnosticat de două ori cu cancer, care la 80 de ani îşi începe ziua făcând abdomene: „Omul trebuie să fie atent la semnalele naturii“

La 80 de ani, Traian Muha din Topraisar îşi începe dimineaţa făcând abdomene. Apoi. ia pe stomacul gol o lingură de in măcinat şi se apucă de treabă, la stupii din ogradă.

Avea 40 de ani când medicii i-au dat lui Traian Muha vestea cea neagră: mai are 3 luni de trăit. Căzuse lat într-o zi şi nu ştia de la ce i se trage starea de slăbiciune. „Nu mai aveţi globule roşii, leucemia este instalată deja şi este foarte agresivă“, a sunat verdictul lor.
 

”Am renunţat la tot ce consideram nociv”

Oricum n-avea el încredere în doctori, aşa că s-a apucat de studiat singur ce poate să facă, să dea planurile morţii peste cap. Era în anii `70, iar rudele plecate în străinătate i-au trimis nişte foi din cărţile de tratament naturist, ca să vadă acolo reţete şi sfaturi pentru schimbarea urgentă a stilului de viaţă. „De la carne, am trecut la crudităţi. Cum să se regenereze organismul dacă intestinul primea numai hrană ce intra în fermentaţie şi putrefacţie?

Am renunţat la tot ce am considerat nociv. Mâncam doar turte din făină şi tărâţă, coapte pe tavă fără ulei. Luam de 3 ori pe zi câte o lingură de urluială de in, dimineaţa pe stomacul gol, la prânz şi seara la culcare. Mituirea hranei începe din cavitatea bucală, aşa că pâinea, fiind tare, o mestecam cu multă salivă. Aşa am ţinut boala pe loc ani de zile“, explică octogenarul din Topraisar.

După un timp, munca grea la IAS şi-a spus cuvântul şi dulgherul a căzut iar la pat. Doctorii au descoperit că omul nu mai avea nimic la sânge, dar îi apăruse o tumoare pe trahee. „Ceva fusese în neregulă, eu citisem destule, reuşisem să înving moartea, dar trebuia să mai învăţ. M-am apucat de apicultură. Mi-am luat stupi şi am început să muncesc la albine. În doi ani nu mai aveam nimic, eram sănătos tun, cu poftă de viaţă şi putere de muncă. De atunci continui regimul de hrană naturală şi am grijă de imunitatea mea.

La Constanţa s-a înfiinţat cea mai nouă asociaţie de luptă împotriva bolii Parkinson Foto Sînziana Ionescu

Sunt foarte atent la natură, ea îţi transmite semnalul care trebuie. Nu ştim noi să-l descifrăm. Animalele trăiesc iarna cu hrană puţină, iar vara se hrănesc mai mult. Oamenii fac invers. Iarna taie porcul şi mănâncă din greu, iar vara subţiază meniul. Total greşit! Omul este contra naturii, deşi aceasta îi arată cum să trăiască“, spune bătrânul apicultor.

La 80 de ani, Traian Muha este toată ziulica în ogradă, la stupii săi. Are 120 familii de albine, primeşte „la tratament“ oameni disperaţi care nu vor să moară. Unii au studii medicale, dar văzându-l pe nea Traian cum a infirmat pronosticul general, au decis să încerce şi sfaturile lui. Fostul „bolnav incurabil“ îşi începe ziua dis-de-dimineaţă făcând abdomene. „Sunt copil crescut în lagăr, în Siberia. Puteam să fiu de mult în popă la şerpar, cum mi-a zis cândva medicul. Vindecarea începe din interior şi asta încerc să-i învăţ şi pe alţii“, mărturiseşte el.

La îndemnul lui, un alt suferind de la Constanţa, catalogat cu o boală neurologică incurabilă, a înfiinţat Asociaţia Stop Parkinson. „Am întâlnit acest om care mi-a redat speranţa şi încrederea în mine, în viaţă şi în viitor. De aceea, vrea să duc binele mai departe şi să fac ceva şi pentru ceilalţi“, a declarat Costică Tiron (66 de ani), fondatorul asociaţiei.

La acest material au participat Alin Ion, Cosmin Zamfirache, Ştefan Borcea, Ionela Stănilă, Dragoş Hojda, Ştefan Both, Remus Florescu, Sînziana Ionescu. 

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite