Pfizer-BioNTech începe producerea unei doze „booster” împotriva variantei Omicron. Când va fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului lanoua varianta omnicron a SARS-CoV-2 Foto: Arhivă
Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului lanoua varianta omnicron a SARS-CoV-2 Foto: Arhivă

Alianţa Pfizer-BioNTech a decis să accelereze producerea unei doze specifice ”booster” de vaccin împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2, care să fie gata în 100 de zile, anunţă luni compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, relatează BFMTV.

Pfizer şi BioNTech - care dezvoltă împreună cel de-al doilea cel mai administrat vaccin din lume, după vaccinul AstraZeneca-Oxford - au lansat un studiu pentru a verifica dacă acest vaccin răspunde în mod favorabil omicron. 

Studiul cu privire la efienţa vaccinului iniţial este menţinut, însă cele două laboratoare farmaceutice vor să câştige timp prin adaptarea formulei vaccinului. 

Pfizer şi BioNTech voiau să verifice eficienţa vaccinului actual în privinţa noii variante omicron a SARSA-CoV-2, însă au decis până la urmă să accelereze crearea unei noi versiuni, la fel ca laboratoarele farmaceutice concurente. 

În doar câteva zile, omicron a devenit o sursă de îngrijorare la nivel mondial şi a antenat deja înciderea fornitierelor unor ţări. 

Este vorba despre o miză importantă, deoarece nu se şte încă dacă omicron poate evita vaccinurile actuale. 

Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului acestei noi tulpini, însă este necesar ca producţia industrială să fie adaptată ulterior. 

Până în prezent, doza ”booster” permite să se facă faţă diverselor variante care au devent dominante în lume - britamnică (alpha) şi apoi indiană (delta). 

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, concurentă, a anunţat săptămâna trecută că pregăteşte un vaccin specific, care urmează să fie gata în prmul trmestru al lui 2022. 

AstraZeneca-Oxford şi Novavax mizează, la rândul lor, pe o modificare a vaccinurilor lor. 

Varianta omicron a SARS-Cov-2 - prezentă în Africa, Asia şi Europa - rămâne în continuare înconjurată în mister. 

”Este, oare, mai peruculoasă decât alte (variante)? Pentru moment, nu avem niciun element care să ne facă să credem că este mai patogenă şi nu din cauză că are mai multe mutaţii este mai patogenă”, declară BFMTV un consultant în sănătate. viewscnt

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite