Păducelul, cel mai bun tonic cardiac
0
În medicina modernă, extractul din fructe de păducel se foloseşte pentru a trata atât hipertensiunea, cât şi hipotensiunea şi tulburările de ritm cardiac.
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, apreciază că infuzia din fructe de păducel poate fi folosită pentru tratarea unei game variate de afecţiuni, printre care aritmiile, insuficienţa coronariană, ateroscleroza şi bolile valvelor cardiace. În plus, această plantă are şi efect sedativ asupra sistemului nervos, fiind indicată persoanelor cu labilitate psihică şi cu anxietate.
De asemenea, fructele şi frunzele de păducel conţin substanţe ce au capacitatea de a stimula sistemul natural de apărare a organismului.
Se poate folosi sub formă de infuzie. Aceasta se prepară din două linguriţe de fructe de păducel care se infuzează timp de 10 minute într-o cană cu apă clocotită. Se consumă trei căni de ceai pe zi. Ultima se bea seara, înainte de culcare. Preventiv, în sezonul virozelor, se recomandă infuzia combinată din frunze şi din fructe, câte o linguriţă din fiecare la o cană de apă clocotită.