O nouă metodă pentru tratarea durerilor de spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Ne-am obişnuit ca atunci când ne doare spatele, sau genunchiul, să facem în primul rând radiografii şi investigaţii pentru a identifica ce problemă avem în respectiva zonă. Totuşi, medicul neurolog Orest Bolbocean, susţine că există şi altă metodă pentru a trata aceste dureri.

Acesta spune că trupul uman poate fi văzut ca un computer: hardware-ul este tot corpul fizic (oase, muşchi, organe interne), iar software-ul este creierul nostru, cel care le coordonează şi le conduce. 

„Atunci când apari erori de «hardware», însemnând dureri medii sau acute (dureri de cap, spate, muşchi sau articulaţii, stare de oboseală, tulburări emoţionale, de dispoziţie sau atenţie) sau  disfuncţionalităţi, căutăm specialistul care se ocupă specific de asta. Adică ducem la medic simptomatologia, nu cauza ei. Neglijăm astfel faptul că o mare parte din durerea şi disfuncţia pe care o experimentăm este adesea o problemă cu «software-ul» nostru”, spune dr. Orest, neurolog, cercetător şi doctor în ştiinţe medicale.

De asemenea, el spune că oamenii stau, fără să îşi dea seama, în poziţii incorecte, care ajung să ne deformeze postura. Medicul Orest propune o metodă de tratament care implică „ştergerea” istoricului de reacţii şi „reprogramarea” creierului, în cazul în care informaţia de la nivelul lui este incorectă.

Citiţi articolul integral pe Click!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite