Mii de românce mor în fiecare an de cancer de sân. Principala problemă rămâne diagnosticarea târzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luna cotombrie este dedicată luptei împotriva cancerului de sân
Luna cotombrie este dedicată luptei împotriva cancerului de sân

Dacă este diagnosticat din vreme, cancerul de sân poate fi tratat cu succes. Chirurgi în oncologia sânului s-au adunat la Bucureşti în cadrul unei conferinţe internaţionale unde îşi împărtăşesc experienţa profesională şi caută să implementeze acelaşi limbaj comun medical în beneficiul pacienţilor.

Între 13 şi 15 octombrie, la Bucureşti, are loc cea de-a IV-a conferinţă cu participare internaţională a chirurgilor oncologi, organizată de Societatea Română de Chirurgia Sânului şi Oncologie, în colaborare cu UMF „Carol Davila“ din Bucureşti. La eveniment sunt invitaţi peste 50 de oaspeţi din Austria, Egipt, Turcia, Germania, Grecia, Italia şi Israel.

Tema conferinţei este „Pentru un limbaj comun în cancerul mamar“ şi este axat pe cele mai noi modalităţi de punere a diagnosticului şi tratament în acest tip de cancer, precum şi pe stabilirea unui limbaj medical comun în beneficiul pacienţilor. Preşedintele evenimentului este prof. Alexandru Blidaru, şeful Societăţii Române de Chirurgia Sânului şi Oncologie.

Cancerul de sân face mii de victime în fiecare an. Una dintre problemele majore este diagnosticarea târzie care reduce şansele de supravieţuire şi eficacitatea tratamentului.

Luna octombrie este luna de luptă împotriva cancerului de sân.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite