Medicamentele-panaceu, obligatorii în farmacia casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durere de cap, răceală sau febră? Toate pot fi tratate cu un singur medicament. Descoperă de ce aspirina, algocalminul și antinevralgicul nu ar trebui să-ți lipsească din mica ta farmacie.

Algocalmin

Folosit în cele mai multe dintre cazuri pentru calmarea durerilor, algocalminul se numără printre analgezicele care se pot cumpăra doar pe bază de reţetă.

Indicaţii: Sub formă de comprimate sau de fiole, calmantul poate fi folosit în cazul migrenelor, durerilor postoperatorii, colicii renale, fie în cazul febrei.

Mod de administrare: Adulţii şi copiii de peste 15 ani pot lua pentru calmarea durerilor şi febrei 1-2 comprimate pe zi. Copiilor sub 15 ani nu le este indicat medicamentul.

Contraindicaţii: Algocalminul nu poate fi administrat în primul şi în ultimul trimestru de sarcină, dar nici în perioada de alăptare.

Medicamentul nu este recomandat nici persoanelor care au sensibilitate la metamizol (substanţă care se găseşte în cele mai multe pastile contra durerii), fie celor care au probleme hepatice sau renale.

Sfat: Algocalminul nu trebuie luat în acelaşi timp cu medicamentele pentru hipertensiune deoarece le poate modifica efectul.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
De ce are nevoie organismul de vitamina C

Ai grijă cum păstrezi pastilele!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite