Margarina - ideala in lupta cu colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispilidemiile reprezinta cresterea colesterolului si/sau a trigliceridelor in sange. Valorile normale ale colesterolului si ale trigliceridelor sunt de sub 200 mg/dl. "Dislepidemiile reprezinta unul

Dispilidemiile reprezinta cresterea colesterolului si/sau a trigliceridelor in sange. Valorile normale ale colesterolului si ale trigliceridelor sunt de sub 200 mg/dl. "Dislepidemiile reprezinta unul dintre factorii de risc pentru aparitia bolilor coronariene. Aceste afectiuni reduc fluxul de sange catre inima si pot duce la infarct. Alti factori de risc al acestor boli de inima sunt: fumatul, obezitatea, sedentarismul si diabetul zaharat", ne spune dr. Gabriela Negrisanu, de la Fundatia Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS). Bolnavii cu dislipidemii trebuie sa renunte la fumat, sa nu mai consume alcool si sa respecte cu strictete regimul alimentar recomandat de medicul specialist. "Bolnavul cu dislipidemie trebuie sa fie atent la cantitatile de grasimi din alimentatie si sa evite produsele bogate in colesterol. Acestea sunt alimente de origine animala, precum untul, smantana, branzeturi fermentate, branza topita, slanina, untura, carnea grasa, carnatii si ouale", explica dr. Negrisanu. "In dieta bolnavului sunt admise, insa, grasimile de origine vegetala, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, soia sau masline si margarina. Ar fi de preferat ca pacientul sa apeleze mai mult la iaurtul slab, laptele batut,branza de vaci, carnea slaba (de pui, fara pielita), pestele, legumele si fructele. Intr-o saptamana, acestia nu pot consuma mai mult de 2-3 albusuri de la un ou. De asemenea, ei trebuie sa se fereasca de consumul de alcool, de produse zaharoase si de prajeli. Cel mai indicat ar fi ca pacientul sa opteze pentru prepararea alimentelor la cuptor, pe gratar sau prin fierbere.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite