Articol publicitar

Loviturile și traumatismele locale pot favoriza apariția cancerului mamar?

Publicat:

Relațiile dintre lovituri și tumorile mamare sunt ocazionale și se depistează în urma examinărilor mamare. Într-adevăr, s-au descoperit tumori care evoluau deja în sânul lovit, dar o relație directă între o lovitură și apariția unei tumori mamare nu este dovedită în momentul de față. Sigur, apar unele leziuni după lovituri, care pot imita cancere, dar nu sunt leziuni maligne invazive în general.

imagine generala san jpg

Simptomele care apar la nivelul sânului sunt în general caracteristice formelor evolutive mai avansate ale cancerului și în principal femeile nu trebuie să aștepte să apară aceste simptome. Ele sunt, începând cu apariția prezentă a tumorii mamare care se poate simți la palpare. E foarte important ca femeile să știe că e bine să își palpeze sânii o dată pe lună la duș în momentul ciclului menstrual, să se obișnuiască ele însele cu densitatea propriului lor sân și în felul ăsta să depisteze singure apariția unei tumori, însă tumorile e bine să fie depistate înainte să fie palpabile clinic. Informează-te!

Programează-te pentru un test gratuit de depistare a cancerului de sân!

Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului www.pentrutine.eu, accesând pagina de Facebook „Pentru Tine sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 410 020

Proiect „Creșterea capacităţii instituţionale și a competenţelor profesionale ale specialiștilor din sistemul de sănătate în scopul implementării Programului Național de screening pentru cancerul de sân” Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Contract de finanţare nr. POCU/259/4/9/120799 și implementat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cancerul de sân depistat la timp poate fi vindecat!

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite