La ce te ajută kinetoterapia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gimnastica medicală sau kinetoterapia luptă cu succes împotriva bolilor şi te ajută să te refaci.
Gimnastica medicală sau kinetoterapia luptă cu succes împotriva bolilor şi te ajută să te refaci.

Te doare spatele şi nu ştii ce să mai faci pentru a scăpa de această problemă? Kinetoterapia te ajută să uiţi de ea! Află ce presupune această terapie.

Gimnastica medicală sau kinetoterapia este o terapie foarte eficientă, care îţi modelează corpul, luptă cu succes împotriva bolilor şi te ajută să te refaci, dacă ai suferit vreun accident. Pentru rezultate imediate, este recomandat să practici kinetoterapia cu ajutorul unui specialist în domeniu.

Acesta îţi va recomanda câteva exerciţii utile în funcţie de vârsta pe care o ai şi de problemele de sănătate. Dacă vrei să preîntâmpini apariţia bolilor ce ţin de coloana vertebrală, tratamentul poate fi reluat chiar şi după vindecare. În plus, kinetoterapia şi masajul sunt printre cele mai bune metode care reglează tensiunea arterială şi previn îmbătrânirea prematură a oaselor.

Te scapă de operaţie

Terapia prin mişcare se poate face prin exerciţii fizice ca atare sau utilizând anumite echipamente speciale. Mişcările cu mingea, ridicarea de greutăţi şi exerciţiul pe bicicletă medicinală sunt cele mai cunoscute metode de terapie.

Este important să respecţi cu stricteţe numărul întreg de şedinţe şi mişcările pe care ţi le prescrie kinetoterapeutul. Cu ajutorul gimnasticii medicale, poţi scăpa de intervenţia chirurgicală în cazul unor boli frecvente, cum ar fi discopatie lombară sau hernia de disc.

Tratamentul, gratuit

Poţi face gimnastică medicală în orice spital care are şi secţie de recuperare sau în centre specializate. Tratamentul este gratuit şi de obicei se face cu trimitere de la medicul de familie. De gratuităţi beneficiază în special cei care trebuie să se refacă după un accident şi cei care suferă de afecţiuni ale coloanei vertebrale, de dureri de articulaţii şi de reumatism.

Citeşte articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri