Gemenii paraziţi. Medicii au scos din corpul unor oameni tumori care erau de fapt fetuşi nedezvoltaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Yamini Karanam, o studentă de 26 de ani din Indiana, s-a dus la medic temându-se că are o tumoră pe creier. Tânăra nu se mai putea concentra în timpul conversaţiilor şi nu mai putea înţelege textele pe care le citea.

Medicii au crezut iniţial că studenta avea o tumoră, pentru că radiografia arătă într-adevăr o formaţiune anormală în interiorul sale cutiei craniene.

În timpul operaţiei pe creier, chirurgii au observat însă că nu era vorba de o tumoră obişnuită, ci de o formă rară de teratom. În cazul tinerei, teratomul era trupul unei surori gemene nedezvoltate, care murise în stadiul embrionar şi fusese asimilată în trupul fetusului care a supravieţuit.

Uneori, teratomul este o simplă bucată de carne cu păr sau dinţi, alteori poate seamănă foarte bine cu un fetus. În cazul lui Yamini, geamănul nedezvoltat avea păr, oase şi dinţi, dar şi ochi şi membre, fiind un caz extrem de rar, care i-a surprins chiar şi pe medici.

Un caz medical la fel de ciudat este cel al lui Gary Hyatt, un instalator britanic în vârstă de 30 de ani. Bărbatul a observat o umflătură ciudată care îi creştea sub buric şi s-a dus la medic, bănuind că este vorba de un chist, scrie Daily Mail.

Chiar înainte de operaţie, prin buricul bărbatului a ieşit un parazit lung de 4 cm, care era de fapt fratele său geamăn, nedezvoltat. Acest frate parazit se afla în trupul bărbatului încă de la naştere, pentru că fusese asimilat de acesta în stadiul embrionar, după ce a murit şi s-a oprit din dezvoltare.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite