Gălbenelele protejează vederea la bătrâneţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectul protector al acestor flori este dat de trei antioxidanţi din compoziţia lor
Efectul protector al acestor flori este dat de trei antioxidanţi din compoziţia lor

Dacă vrei să previi problemele de vedere care apar inevitabil la vârsta a treia, apelează la remedii preparate din gălbenele.

Citeşte şi:
Leacuri din natură pentru infecţiile genitale

Gălbenelele calmează durerile gastrice

Efectul protector pe care gălbenelele îl au asupra vederii se datorează unor antixidanţi din compoziţia chimică a acestor flori. Specialiştii spun că nu ne putem asigura un aport optim al acestor substanţe prin intermediul alimentaţiei.

Studiile clinice au arătat că florile de gălbenele pot preveni cea mai frecventă boală care duce la orbire la vârsta a treia. Ea se numeşte degenerescenţă maculară legată de vârstă (DMLV) şi afectează macula, o zonă de numai câţiva milimetri aflată în partea posterioară a globului ocular. Persoanele care suferă de această boală oculară nu pot distinge culorile şi detaliile, ceea ce face imposibilă conducerea autovehiculelor, dar şi cititul.

Boala oculară este întâlnită după vârsta de 50 de ani şi apare la un singur ochi, dar, în timp, îl va afecta şi pe cel de-al doilea. Peste 130 de milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu această boală, potrivit statisticilor internaţionale.

A fost testat pe pacienţi

Susan Bowers, oftalmolog în oraşul britanic Coventry, a testat eficienţa unui supliment alimentar pe bază de gălbenele, numit Macushield şi creat în urmă cu zece ani de către un medic din Marea Britanie. Acesta conţine cei trei antioxidanţi despre care se crede că protejează vederea. Medicul susţine că a reuşit să îmbunătăţească vederea a sute de pacienţi cu ajutorul suplimentului obţinut din gălbenele. „Chiar cred că acesta previne orbirea cauzată de degenerescenţa maculară", a decrata Susan Bowers pentru cotidianul Daily Express. Macushield nu există pe piaţa românească, dar se crede că şi remediile (tincturi, infuzii) obţinute din gălbenele protejează vederea vârstnicilor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite