Frigiderul tău depozitează aproape 8.000 de bacterii pe centimetru pătrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele din frigider nu sunt atât de protejate de microbi pe cât credeam
Alimentele din frigider nu sunt atât de protejate de microbi pe cât credeam

Dincolo de a fi un depozit de alimente, frigiderul este şi un depozit de bacterii. Cercetătorii britanici au descoperit aproape 8.000 de germeni pe centimetru pătrat în frigider.

Doar sertarul de legume conţine de 750 de ori mai mulţi microbi decât media obişnuită, iar printre aceştia se numără şi bacterii foarte periculoase, precum E.coli, salmonela şi listeria.

Rezultatele cercetării arată că un frigider găzduieşte, în medie, 7.850 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat. Unele mostre au indicat chiar şi 129.000 de microbi. Standardul recomandat de Comisia Europeană este, însă, de 0 până la cel mult 10 germeni pe centimetru pătrat, informează "The Daily Mail".

"Scopul frigiderului este să reducă pe cât posibil răspândirea bacteriilor pe alimentele din el. Temperaturile foarte scăzute din frigider inhibă dezvoltarea microbilor dacă aparatul este curăţat în mod regulat. Însă obiceiul curăţirii frigiderului nu este prezent în toate casele, motiv pentru care bacteriile se multiplică fără reţineri", a declarat Paul McDonnell, un reprezentant al organizaţiei Microban Europe care a comandat studiul.

Sertarele de legume ridică probleme aparte, având cel mai ridicat număr de germeni. Din acest motiv, în momentul curăţirii frigiderului, acestea trebuie scoase şi spălate separate. Totodată, este recomandată instalarea în frigidere a apatelor cu filter microbiene, care elimină coloniile de bacterii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite