Eşti născut iarna? Ai risc mai mare să suferi de depresie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nativii din Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn şi Vărsător sunt mai predispuşi riscului de a suferi de depresie, arată un studiu realizat la Universitatea din Bologna, Italia.

Mai ales în cazul fetelor, influenţa zilei în care s-au născut pare să se menţină în adolescenţă şi pe tot parcursul vieţii, în acest fel explicându-se, parţial, şi sensibilitatea crescută a persoanelor născute în aceste semne la evenimentele din viaţa lor. Mai exact, cei născuţi în zilele scurte de iarnă sunt predispuşi riscului de a suferi de tulburare afectivă sezonieră. Studiul realizat de psihologii Universităţii din Bologna şi citat de Corriere della Sera a analizat 870 de băieţi şi 653 de fete, cu ajutorul unui chestionar. Studiul nu menţionează dacă ia în calcul şi condiţiile meteorologice corespunzătoare tuturor zilelor de naştere, inclusiv din lunile de vară.

Citeşte şi:
Nu purta blugi dacă eşti deprimat!
Cum îţi afectează somnul îmbătrânirea ochilor


Lipsa luminii naturale duce la tristeţe

Tulburarea afectivă sezonieră este o formă de depresie care apare, în general, odată cu venirea anotimpului rece, pe fondul scurtării zilei şi a lipsei de lumină naturală. Se manifestă cu oboseală, tristeţe, iritabilitate, letargie, cu scăderea libidoului şi cu tulburări de somn. Persoanele care suferă de această afecţiune îşi revin odată cu lungirea zilei.

Citeşte şi:
Ce impact are soarele în cazul tulburărilor psihice

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite