Efectele adverse ale anticoncepţionalelor. Pot fi letale

0
0
Efectele adverse ale anticoncepţionalelor. Pot fi letale
Efectele adverse ale anticoncepţionalelor. Pot fi letale

La fel ca oricare alte medicamente, anticoncepţionalele au efecte secundare. De aceea, este bine să nu le iei la întâmplare. Anticoncepţionalele fac parte din categoria metodelor care au ca scop protejarea faţă de o sarcină nedorită.

Sunt administrate sub formă de pilule sau tablete (comprimate). Nu orice femeie poate utiliza contraceptivele orale, deoarece, în prezenţa anumitor afecţiuni şi factori de risc, pot duce la efecte adverse severe.

Efectele adverse ale anticoncepţionalelor

Provoacă greaţa

Potrivit specialiştilor, greaţa este o reacţie normală a organismului după administrarea anticoncepţionalelor. Ar trebui să treacă de la sine în decursul a câteva luni după ce ai început să le iei.

Dureri de cap, ameţeli şi sensibilitate mamară

Astfel de simptome pot semnala faptul că ar trebui întrerupt, cel puţin pentru o perioadă, tratamentul contraceptiv hormonal. Dacă nu doreşti acest lucru, încearcă şi alte anticoncepţionale, bineînţeles, recomandate de medicul tău ginecolog.

Pot afecta ficatul

Pilulele contraceptive pot creşte riscul de cancer hepatic, de tumori necanceroase la ficat şi de hemangiom hepatic. Pot duce la creşterea concentraţiei de colesterol în sucul biliar şi la încetinirea evacuării sucului biliar în intestin.

Află mai multe efecte nocive doar aici!

Am aflat secretul frumuseţii femeilor din Coreea. Îl ai şi tu în cămară

Bacteria din gură care accelerează creşterea celulelor canceroase

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite