Dispersarea de dezinfectanţi nu ajută împotriva COVID-19, dar pune în pericol sănătatea oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispersarea de dezinfectant pune în pericol sănătatea oamenilor
Dispersarea de dezinfectant pune în pericol sănătatea oamenilor

Dispersarea de substanţe dezinfectante în aer poate pune în pericol sănătatea oamenilor, avertizează experţi din domeniul sănătăţii, în condiţiile în care astfel de acţiuni, efectuate de lucrători îmbrăcaţi în costume asemănătoare personajelor din filmul Ghostbusters, au loc la nivel mondial.

 Marţi, o dronă a dispersat nori de dezinfectant deasupra oraşului Surabaya, al doilea ca mărime din Indonezia, ca măsură de combatere a pendemiei de coronavirus.

Măsurile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului care a ucis peste 37.000 de oameni la nivel global, impresionante din punct de vedere vizual, sunt criticate de specialişti ca fiind riscante pentru sănătate, dar şi o pierdere de timp  şi de resurse.

”Este o imagine ridicolă, văzută în multe ţări”, a afirmat Dale Fisher, expert în boli infecţioase în Singapore, care prezidează Reţeaua de Reacţie şi Alertă pentru Epidemii Globale, coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

”Nu cred că poate avea o contribuţie la reacţie şi poate fi  toxic pentru oameni. Acest virus nu supravieţuieşte mult în mediul înconjurător, iar oamenii în general nu ating pământul”, a spus Fisher.

Un purtător de cuvânt al primarului din Surabaya a spus că utilizarea dronelor pentru dezinfectare este necesară în zonele unde au fost confirmate cazuri, pentru că virusul poate fi oriunde.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite