Diagnosticul de cancer este copleşitor. Vorbeşte despre boală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din această lună, femeile diagnosticate cu cancer pot să participe gratuit la întrunirile organizate de Donna Medical Center. Grupul de suport este menit nu doar să le ofere informaţii despre boală, ci şi să le ofere un sprijin emoţional.

Grupul de Suport pentru Femeile Bolnave de Cancer se va întruni pentru prima dată joi, 24 mai, începând cu ora 18.00, la sediul Donna Medical Center (Str. Traian nr. 234, et.1, sector 2, Bucureşti). Pentru a participa la întâlniri, este necesară înscrierea, iar aceasta se poate face la unul dintre următoarele numere de telefon: 021.252.32.32; 021.252.32.33 sau 0374.080.008.

Moderatorul discuţiilor va fi prof. univ. dr. Elisabeta Stănciulescu, iar în cadrul unora dintre întâlniri vor participa şi medici specialişti în diagnosticul şi tratamentul cancerului de sân, care vor oferi informaţii despre această boală. De asemenea, organizatorii vor aduce în grupul de suport şi psihologi specializaţi. La întâlniri pot participa şi persoane care nu au cancer, dar care vor să înveţe cum să le fie alături rudelor diagnosticate cu această maladie.

„În calitate de sociolog calitativ, eu am competenţe profesionale în ascultarea activă şi empatică şi în moderarea grupurilor, iar în calitate de fost pacient ştiu în mare măsură care sunt nevoile unui om aflat într-o astfel de situaţie", declară prof. univ. dr. Elisabeta Stănciulescu.

Care sunt avantajele participării

Scopul grupurilor de suport este de a informa participantele cu privire la boala lor, dar şi de a le ajuta să depăşească momentele dificile. Aici, femeile vor fi ascultate, vor găsi înţelegere şi vor primi încurajări chiar de la persoane care au trecut prin experienţe similare. Acest lucru le va ajuta să gestioneze mai bine stresul generat de boală, dar şi să-şi îmbunătăţească relaţia cu persoanele apropiate.

Citeşte şi:
În viitor, vei putea să bei oricât fără să te îmbeţi

Ardeiul iute „arde" grăsimea de pe abdomen

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite