De ce apare febra musculară și cum scapi de ea mai repede

0
Publicat:

Febra musculară apare după o activitate fizică intensă sau neobișnuită. Problema este provocată de apariția unor microrupturi în țesutul muscular care duc la inflamație, conform catena.ro.

Masajele cu infuzii sau cu unguente din plante atenuează durerile provocate de febra musculară

Simptome

Febra musculară este un tip de durere musculară care atinge vârful la una-două zile după o activitate fizică intensă. De obicei, dispare după aproximativ patru zile. Problema poate afecta orice persoană, indiferent de condiția să fizică.

Printre simptomele febrei musculare la care trebuie să fiți atenți se numără: sensibilitate musculară la atingere, oboseală musculară, pierderea pe termen scurt a forței musculare, capacitate redusă de mișcare din cauza durerii și rigidității la mișcare, umflarea mușchilor afectați.

Cauze

Exercițiile de mare intensitate pot provoca rupturi mici, microscopice, la nivelul fibrelor musculare. Pentru a compensa efectul acestor daune, corpul crește nivelul inflamației, ceea ce poate duce la apariția întârziată a durerii musculare.

Febra musculară poate fi provocată de aproape orice exercițiu fizic de mare intensitate, însă, de cele mai multe ori, este declanșat de un antrenament excentric. În timpul acestor exerciții, mușchii se încordează în timp ce sunt întinși.

Ce-i drept, atunci când febra musculară apare, tendința este să va odihniți și să evitați orice antrenament și mișcare. Cu toate acestea, dacă durerea și rigiditatea nu sunt puternice, statul pe canapea pentru o zi poate să agraveze aceste simptome, în loc să le amelioreze. De aceea, cel mai bine este să va ascultați corpul. Dacă febra musculară este semnificativă, poate fi necesar să va odihniți complet pentru a le oferi mușchilor timp să se recupereze.

Remedii

Potrivit mai multor studii, masajul efectuat la 24, 48 sau 72 de ore după un antrenament intens a redus în mod semnificativ durerea cauzată de febra musculară. Mai mult, s-a constatat că un masaj efectuat la 48 de ore după antrenament pare să funcționeze cel mai bine.

Analgezicele topice ajută la ameliorarea durerii. Analgezicele topice pe baza de mentol și arnica pot contribui la ameliorarea durerii provocate de febra musculară. Aceste produse pot fi aplicate local pe zona afectată de dureri.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite